Sti

Gør verden bedre — sig din mening! - 16/05/2008

Europæisk pris belønner journalister, som sætter fokus på udvikling, demokrati og menneskerettigheder.

EU opfordrer journalister fra hele verden til at deltage i konkurrencen om Lorenzo Natali-prisen Englishespañolfrançais for ytringsfrihed (30. juni 2008 er sidste frist for at deltage).

EU-kommissær for udvikling og humanitær bistand, Louis Michel, forklarer journalistprisen således: "Uden information, uden medierne, mister verden sin bevidsthed om fortiden, sin viden om nutiden og debatten om fremtiden."

Lorenzo Natali-prisen er en vigtig del af EU's udviklingspolitik Englishfrançais, som forsvarer demokrati og menneskerettigheder for at skabe god regeringsførelse, fred og fremskridt i udviklingslandene.

I år er konkurrencen åben for alle medier (radio, tv, den skrevne presse og onlinejournalistik) overalt i verden. Der vil være 50 000 euro til deling mellem vinderne. Prisen overrækkes ved en ceremoni i november 2008 i forbindelse med de europæiske udviklingsdage Englishfrançais i Strasbourg.

Artiklerne bedømmes af Kommissionen i samarbejde med to af verdens mest kendte pressebureauer – Reporters Without Borders og World Association of Newspapers, som tilsammen udgiver mere end 18 000 publikationer på fem kontinenter.

Lorenzo Natali var frihedskæmper under anden verdenskrig og blev hyldet for sit mod under befrielsen af Italien i 1944.

Tilmeld dig her til Lorenzo Natali-konkurrencen Englishespañolfrançais

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links