Навигационна пътека

Журналисти за един по-добър свят - 16/05/2008

Европейска награда подкрепя журналистите, които защитават правата на човека, демокрацията и развитието.

ЕС кани журналистите от цял свят да участват в конкурса „Лоренцо Натали“ Englishespañolfrançais, посветен на свободата на словото (краен срок - 30 юни 2008 г.).

По повод значимостта на наградата комисарят за хуманитарна помощ Луи Мишел каза: „Без информация и без медии светът би изгубил своята памет за миналото и осведоменост за настоящето, и би се лишил от дебата за бъдещето“.

Наградата „Лоренцо Натали“ е важна част от политиката за развитие на ЕС Englishfrançais, която гледа на действията за защита на демокрацията и човешките права като на важни стъпки към доброто управление, мира и напредъка в развиващите се страни.

В тазгодишния конкурс могат да участват журналисти от всички медии (радио, телевизия, преса и интернет) по света, а победителите ще си поделят награден фонд от 50 000 евро. Наградите ще бъдат връчени на церемония по време на Европейските дни на развитието Englishfrançais през ноември в Страсбург.

За да присъди наградите, Комисията ще си сътрудничи с две от най-известните световни журналистически асоциации – „Репортери без граници“ и „Световна асоциация на вестниците“, която е представител на повече от 18 000 печатни издания от петте континента.

Лоренцо Натали е борец за свобода, награден за смелостта си по време на войната за освобождение на окупирана Италия през 1944 г.

Формуляр за участие в конкурса „Лоренцо Натали“ Englishespañolfrançais

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки