Navigointipolku

EU antaa elintarvikeapua miljoonille - 04/03/2008

Pakolaisryhmä Afrikassa

EU:n elintarvikeapua suunnataan noin 18,7 miljoonalle hädänalaiselle Afrikassa, Aasiassa, Kaukasuksella ja Lähi-idässä.

Komission humanitaarisen avun osasto Englishfrançais osoittaa vakavasta elintarvikepulasta kärsivien auttamiseen vuonna 2008 yhteensä160 miljoonaa euroa.

Maailman köyhimmissä maissa ihmiset ovat yhä alttiimpia luonnonkatastrofeille, konflikteille ja talouskriiseille, joista voi nopeasti seurata nälänhätä. "EU:lla on keskeinen asema elintarvikeavun toimittajana ja elintarviketuotannon edistäjänä", korostaa komissaari Louis Michel, joka vastaa kehitysyhteistyöstä ja humanitaarisesta avusta Englishfrançais.

Elintarvikeapu keskitetään alueille, joilla tarve on suurin. Kohteisiin kuuluvat esimerkiksi Burundi, Kenia, Nepal, Afganistan, Kolumbia, Sudan, Tšad, Somalia sekä Länsiranta ja Gazan alue. Avustushankkeita on erityyppisiä, esimerkiksi:

  • elintarviketoimitukset luonnonkatastrofien, epidemioiden tai aseellisten konfliktien jälkitilanteissa
  • puutteenalaisten auttaminen saavuttamaan ravitsemustasapaino kriisitilanteissa. Erityisesti huomiota kiinnitetään alle 5-vuotiaiden ja heidän äitiensä avustamiseen
  • maalaisyhteisöjen tukeminen toimeentulon hankinnassa "ruokaa työstä" ‑ohjelmien avulla.
  • puutteenalaisten auttaminen perustoimeentulon hankinnassa kriisien jälkeen kotiseudullaan.

Monet avustushankkeista toteutetaan YK:n elintarvikeohjelman kautta. Muissa ravitsemukseen ja lyhyen aikavälin elintarviketurvaan liittyvissä toimissa EU työskentelee Punaisen Ristin ja kansalaisjärjestöjen kanssa.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä