Cale de navigare

Mai mult sprijin pentru victimele dezastrelor în anul 2008 - 08/01/2008

Tabără de refugiaţi afgani – 2001 © EC/ECHO

UE îşi va menţine şi anul acesta poziţia de lider în acordarea de ajutor umanitar, alocând 370 de milioane de euro pentru sprijinirea victimelor dezastrelor din întreaga lume.

În fiecare an, milioane de oameni din lumea întreagă trec prin situaţii de criză – de la dezastre naturale la conflicte armate. „Putem să oferim ajutor acolo unde este nevoie, fără întârziere”, declară comisarul european pentru ajutor umanitar, Louis Michel Englishfrançais.

Anul acesta, Comisia Europeană va aloca fonduri de 370 de milioane de euro pentru ajutorarea victimelor care au cel mai mult de suferit de pe urma dezastrelor survenite pe tot mapamondul.  Cea mai mare parte a acestei sume va fi dirijată către victimele care au nevoie de protecţie, hrană, îmbrăcăminte, adăpost, îngrijiri medicale, servicii sanitare – se preconizează că numai de bugetul pentru ajutor alimentar, evaluat la 160 de milioane de euro, vor beneficia aproximativ 18,5 milioane de persoane. Alte fonduri vor fi distribuite unor ţări în curs de dezvoltare, printre care se numără Afganistan şi Uganda.

Serviciul pentru ajutor umanitar al UE Englishfrançais (ECHO) este cel mai mare furnizor mondial de ajutor în caz de dezastru.  De exemplu, prin programul său ECHO Flight Englishfrançais, cu un buget de 8 milioane de euro, oferă ajutor şi organizează evacuări de urgenţă în regiuni izolate, în care nu se poate ajunge decât cu avionul. Activ în lumea întreagă, ECHO colaborează cu aproximativ 200 de parteneri, printre care se numără organizaţii nonguvernamentale, agenţii specializate ale Naţiunilor Unite, Crucea Roşie şi Semiluna Roşie.

În anul 2007, Comisia Europeană a cheltuit 220 de milioane de euro pentru ajutor alimentar de urgenţă şi asistenţă pe termen scurt, în peste 30 de ţări din întreaga lume.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile