Διαδρομή πλοήγησης

Η Ευρώπη τείνει χείρα βοηθείας στα θύματα καταστροφών - 08/01/2008

Στρατόπεδο προσφύγων στο Αφγανιστάν - 2001 © Eυρωπαϊκή Επιτροπή/ECHO

Το 2008 η ΕΕ θα συνεχίσει να παίζει ηγετικό ρόλο στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς διαθέτει φέτος κονδύλιο 370 εκατ. ευρώ για τα θύματα καταστροφών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο πλήττονται από φυσικές καταστροφές, γίνονται θύματα ένοπλων συγκρούσεων ή αντιμετωπίζουν άλλου είδους ανθρωπιστικές κρίσεις."Μπορούμε να στείλουμε βοήθεια όπου χρειάζεται και χωρίς καθυστερήσεις" διαβεβαιώνει ο Επίτροπος για την ανθρωπιστική βοήθεια Λουί Μισέλ Englishfrançais.

Φέτος η Επιτροπή θα διαθέσει σχεδόν 370 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει τα θύματα καταστροφών που έχουν περισσότερη ανάγκη. Το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας θα διατεθεί για την εξασφάλιση προστασίας, τροφίμων, ρούχων, στέγης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και για την κάλυψη των βασικών αναγκών ύδρευσης και αποχέτευσης των πληγέντων. Μόνο το κονδύλιο για την επισιτιστική βοήθεια (160 εκατ. ευρώ) προβλέπεται ότι θα καλύψει τις ανάγκες 18,5 εκ. ατόμων. Άλλα κονδύλια θα κατανεμηθούν σε διάφορες αναπτυσσόμενες χώρες, όπως το Αφγανιστάν και η Ουγκάντα.

Η  Γενική Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας Englishfrançais (ECHO) είναι ο μεγαλύτερος χορηγός βοήθειας στον κόσμο σε θύματα καταστροφών. Για παράδειγμα, μια από τις υπηρεσίες της ΕCHO, η ECHO Flight Englishfrançais παρέχει βοήθεια ύψους 8 εκατ. ευρώ για μέσα εκκένωσης έκτακτης ανάγκης σε απομακρυσμένους οικισμούς, προσβάσιμους μόνο από τα αεροπλάνα. Η ECHO αναπτύσσει δράση σε ολόκληρο τον κόσμο, συνεργάζεται με περίπου 200 εταίρους, μεταξύ των οποίων είναι μη κυβερνητικές οργανώσεις, ειδικές υπηρεσίες του ΟΗΕ και ο Ερυθρός Σταυρός/ Ερυθρά Ημισέληνος.

Το 2007, η Επιτροπή χορήγησε 220 εκατ. ευρώ για επείγουσα επισιτιστική βοήθεια και βραχυπρόθεσμη στήριξη σε περισσότερες από 30 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι