Sökväg

Besök EU den 17 maj 2014 - 16/05/2014

EU-flaggan och EU-ländernas egna flaggor

För att fira Europadagen håller EU-institutionerna öppet hus i maj. Delta i festligheterna och gå på en guidad rundvandring, debatt eller konsert eller var med på nätet.

För att fira Europadagen den 9 maj och det kommande valet till Europaparlamentet välkomnar EU-institutionerna i Bryssel besökare i maj.

Titta in bakom kulisserna i Brysselden 17 maj hos institutioner som

  • EU-kommissionen som beslutar om EU:s mål och prioriteringar och lägger fram lagförslag
  • Europaparlamentet, en av världens största demokratiska församlingar
  • Ministerrådet där de 28 EU-ländernas stats- och regeringschefer fattar beslut

Du får en inblick i EU och institutionernas arbete, alltifrån humanitärt bistånd till arbetet mot den globala uppvärmningen. Ta chansen att gå på utställningar, pjäser, workshoppar och andra aktiviteter för både barn och vuxna.

Det finns gratis transport mellan evenemangsplatserna. Du kan också upptäcka Bryssel och delta i en guidad rundvandring på tre timmar eller fira Europadagen på nätet (#EUopendoors).

EU fyller år!

Öppet hus-dagen hålls i samband med Europadagen varje år när vi firar freden och friheten i Europa och uppmärksammar EU:s 28 länder med mer än 500 miljoner invånare.

I hela EU uppmärksammas årsdagen för det tal som Robert Schuman, Frankrikes dåvarande utrikesminister, höll den 9 maj 1950. Schuman lade fram idén om ett nytt politiskt samarbete som skulle göra det otänkbart med ett nytt krig i Europa.

Han uppmanade Frankrike, Tyskland och andra länder att slå samman sin kol- och stålproduktion och lade därmed grunden till EU.

Valet till Europaparlamentet hålls den 22–25 maj.

Öppet hus-dagen i EU 2014 PDFDeutschEnglish

Öppet hus-dagen i EU på Facebook English

Valet till Europaparlamentet 2014

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar