Navigointipolku

Tule tutustumaan EU-toimielimiin 17. toukokuuta 2014 - 16/05/2014

EU:n tähtilippu liehuu EU:n jäsenmaiden lippujen edessä

Toukokuussa vietetään Eurooppa-päivää ja Brysselissä on EU-toimielinten avoimien ovien päivä. Päivän aikana voi osallistua vaikkapa opastetulle kiertokäynnille, keskustelutilaisuuteen tai konserttiin tai olla mukana tapahtumissa internetin kautta.

Toukokuisen Eurooppa-päivän ja tulevien Euroopan parlamentin vaalien kunniaksi EU-toimielimet Brysselissä avaavat ovensa yleisölle 17.5.

Tuolloin pääsee tutustumaan esimerkiksi

  • Euroopan komissioon, joka asettaa EU:n tavoitteet ja painopisteet ja tekee lainsäädäntöesitykset
  • Euroopan parlamenttiin, joka on maailman suurimpia demokraattisia edustuslaitoksia
  • Euroopan unionin neuvostoon, jossa 28 EU-maan päämiehet tekevät päätöksiä.

Vierailijat saavat tietoa EU:sta ja sen toimielinten monipuolisesta työskentelystä esimerkiksi humanitaarisen avun ja ilmastonmuutoksen torjunnan parissa. Tarjolla on näyttelyitä, näytelmiä, seminaareja sekä lukuisia muita tapahtumia lapsille ja aikuisille.

Eri tapahtumapaikkojen välillä on ilmainen bussikuljetus. Päivän aikana voi myös tutustua Brysselin kaupunkiin kolmituntisella kävelyretkellä tai olla tapahtumissa mukana internetin kautta (#EUopendoors).

Eläköön EU!

EU:n avoimien ovien päivä liittyy Eurooppa-päivään, jota vietetään Euroopan rauhan ja vapauden sekä Euroopan unionin 28 maan ja yli 500 miljoonan kansalaisen kunniaksi.

Eurooppa-päivä juontaa juurensa puheeseen, jonka Ranskan silloinen ulkoministeri Robert Schuman piti 9.5.1950. Puheessaan Schuman esitti ajatuksen uudenlaisesta poliittisesta yhteistyöstä, joka tekisi Euroopan kansakuntien väliset sodat mahdottomiksi.

Schuman loi puheellaan perustan Euroopan unionille ehdottamalla Ranskan, Saksan ja muiden maiden hiili- ja terästuotannon yhdistämistä.

Euroopan parlamentin vaalit järjestetään 22.–25.5.2014.

EU:n avoimien ovien päivä 2014 PDFDeutschEnglish

EU:n avoimien ovien päivä 2014 Facebookissa English

Euroopan parlamentin vaalit 2014

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä