Διαδρομή πλοήγησης

Στις 17 Μαΐου 2014 η EE ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό: επισκεφθείτε την - 16/05/2014

Η σημαία της ΕΕ ανεμίζει μπροστά από τις εθνικές σημαίες των χωρών της ΕΕ

Για να γιορτάσουν την Ημέρα της Ευρώπης, τα ευρωπαϊκά όργανα ανοίγουν τον Μάιο τις πόρτες τους στο κοινό. Πάρτε μέρος στους εορτασμούς με ξεναγήσεις, συζητήσεις και συναυλίες, ή παρακολουθήστε τους μέσω διαδικτύου.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης, στις 9 Μαΐου, και ενόψει των ευρωεκλογών , τα ευρωπαϊκά όργανα στις Βρυξέλλες ανοίγουν αυτόν τον μήνα τις πόρτες τους στο κοινό.

Στις 17 Μαΐου μπορείτε να γνωρίσετε από κοντά τα ευρωπαϊκά όργανα στις Βρυξέλλες :

  • την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που θέτει τους στόχους και τις προτεραιότητες της ΕΕ και προτείνει νομοθεσία
  • το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μια από τις μεγαλύτερες δημοκρατικές συνελεύσεις στον κόσμο
  • το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου λαμβάνουν τις αποφάσεις τους οι ηγέτες των 28 κρατών μελών της ΕΕ.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την ΕΕ και για το έργο των θεσμικών οργάνων της - από την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας έως τη δράση κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη - και να απολαύσουν εκθέσεις, θεατρικά έργα, εργαστήρια και διάφορες δραστηριότητες για ενηλίκους και παιδιά.

Στους επισκέπτες θα διατίθεται δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς μεταξύ των διαφόρων κτιρίων. Επίσης θα μπορούν να πάρουν μέρος σε 3ωρη περιήγηση στους δρόμους των Βρυξελλών για να ανακαλύψουν την πόλη ή να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις μέσω διαδικτύου με τη χρήση της ετικέτας #EUopendoors.

Γιορτάζουμε την Ευρώπη

Η Ημέρα Ανοικτών Θυρών της ΕΕ είναι μέρος των ετήσιων εκδηλώσεων για την Ημέρα της Ευρώπης, μια γιορτή για την ειρήνη και την ελευθερία στην Ευρώπη που προβάλλει την ένωση 28 χωρών με περισσότερους από 500 εκατ. πολίτες.

Τον Μάιο, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη για τον εορτασμό της επετείου της ομιλίας που εκφώνησε στις 9 Μαΐου 1950 ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ρομπέρ Σουμάν. Ο Σουμάν πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών.

Η ομιλία του έθεσε τα θεμέλια για την Ευρωπαϊκή Ένωση καλώντας τη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλες χώρες να συνεργαστούν στην παραγωγή άνθρακα και χάλυβα.

Οι προσεχείς ευρωεκλογές πραγματοποιούνται στις 22-25 Μαΐου.

Ημέρα Ανοικτών Θυρών της ΕΕ - 2014 PDFDeutschEnglish

Ημέρα της Ευρώπης 2014 στο Facebook English

Ευρωπαϊκές εκλογές 2014

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι