Sti

EU slår dørene op den 17. maj 2014 - 16/05/2014

EU-flaget foran EU-landenes nationale flag

For at fejre Europadagen er der åbent hus i EU-institutionerne i maj. Du kan komme på guidede ture og til debatter og koncerter eller være med på nettet.

For at fejre Europadagen, der fandt sted den 9. maj, og som optakt til EU-valget byder EU-institutionerne i Bruxelles borgerne velkommen i denne måned.

Den 17. maj kan du få et smugkig bag kulisserne i Bruxelles og bl.a. besøge:

  • Europa-Kommissionen, som udstikker EU's mål og prioriteter og foreslår lovgivning.
  • Europa-Parlamentet, som er en af verdens største demokratiske forsamlinger.
  • Det Europæiske Råd, hvor stats- og regeringscheferne i de 28 EU-lande træffer deres beslutninger.

Du vil få et indblik i EU og institutionernes arbejde – lige fra humanitær bistand til klimaindsats – og der vil også være udstillinger, forestillinger, workshops og en masse aktiviteter for børn og voksne.

En gratis bus vil fragte dig frem og tilbage mellem de forskellige arrangementer. Du kan også tage på en guidet gåtur rundt i Bruxelles' gader (3 timer) eller deltage i festlighederne online med hashtagget #EUopendoors.

Fest for Europa

EU's åbent hus-dag indgår i festlighederne omkring den årlige Europadag, hvor vi fejrer freden og friheden i Europa og sætter fokus på de 28 EU-lande og deres over 500 millioner indbyggere.

I maj vil der over hele EU ske ting og sager for at markere årsdagen for den tale, som Frankrigs daværende udenrigsminister Robert Schuman holdt den 9. maj 1950. Schuman talte om en ny form for politisk samarbejde, som ville gøre det utænkeligt, at der igen skulle opstå krig mellem Europas lande.

Hans tale opfordrede Frankrig, Tyskland og andre lande til at slå deres kul- og stålproduktion sammen og lagde dermed grundstenen til Den Europæiske Union.

Det kommende valg til Europa-Parlamentet finder sted den 22.-25. maj.

Åbent hus i EU 2014 PDFDeutschEnglish

Åbent hus i EU på Facebook English

Valg til Europa-Parlamentet 2014

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links