Sökväg

Efter fem år – ett enat, öppet och starkare EU - 25/04/2014

EU-kommissionärer

Vad har EU-kommissionen gjort för dig de senaste fem åren? I dag publicerar kommissionen en broschyr med exempel på vad man har uträttat för EU:s invånare och företag de senaste fem åren.

EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso beskriver den sittande kommissionens viktigaste resultat och varje kommissionär ger tre konkreta exempel inom sitt ansvarsområde.

Så här säger José Manuel Barroso i sitt förord:

”Det gick inte att fortsätta som vanligt. Om den förra mandatperioden präglades av konstitutionella frågor, som löstes genom Lissabonfördraget, så har de här fem åren präglats av hotet från finans- och statsskuldkrisen. Med tanke på dessa utmaningar kan vi alla vara oerhört stolta över att EU har förblivit enat och öppet och nu står starkare inför framtiden.

”Enat” eftersom vi har lyckats hålla samman unionen och till och med utvidga den, trots att många länder varit under hård press. ”Öppet” eftersom vi har samarbetat med våra internationella partner i G20-gruppen för att hitta globala lösningar. Vi har fortsatt att stimulera handeln inom EU och med omvärlden för att främja tillväxten och vi har uppfyllt våra åtaganden gentemot utvecklingsländerna. ”Starkare”, eftersom EU-länderna nu genomför nödvändiga ekonomiska reformer. Den ekonomiska styrningen har också stärkts, särskilt i euroområdet, så att våra ekonomier står bättre rustade för globaliseringen.”

Bakgrund

Den nuvarande EU-kommissionen består av 28 kommissionärer och tillträdde den 10 februari 2010. Mandatet går ut den 31 oktober 2014.

Fem års resultat DeutschEnglishfrançais

Kommissionärerna 2010–2014

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar