Navigacijska pot

Enotna, odprta in močnejša Evropa – pregled uspehov Evropske komisije 2010–2014 - 25/04/2014

Člani in članice sedanje Evropske komisije

Kaj je Evropska komisija naredila za vas v preteklih petih letih. Evropska komisija je danes predstavila kratek pregled najpomembnejših uspehov zadnjih petih let pri svojem delu za državljane in podjetja po vsej Evropi.

Predsednik Barroso je v danes objavljeni spletni knjižici predstavil najpomembnejše uspehe Evropske komisije in tri konkretne primere dodane vrednosti projektov na področju posameznega komisarja.

Predsednik Barroso je dejal:

„V času sprememb seveda ni bilo več mogoče ravnati kot doslej. Če so bila za obdobje petih let pred nastopom mandata sedanje Komisije značilna ustavna vprašanja, ki jih je uradno uredila Lizbonska pogodba, smo zadnjih pet let živeli v senci grožnje finančne in dolžniške krize. Izjemno ponosni smo lahko, da smo v spopadu s temi izzivi Evropo obdržali enotno in odprto ter jo naredili še močnejšo.

Enotno, saj nam je uspelo obdržati Evropo povezano in jo kljub težavam, v katerih so se znašle naše države, še razširiti; odprto, saj smo v sodelovanju z našimi mednarodnimi partnerji v skupini G20 začrtali globalne ukrepe, v Evropski uniji in v svetu smo spodbujali trgovino kot sredstvo gospodarske rasti, uresničili smo svoje zaveze do držav v razvoju; močnejšo, saj zdaj v vsej Evropi izvajamo nujne gospodarske reforme, okrepili smo naše gospodarsko upravljanje, zlasti v evrskem območju, in tako evropska gospodarstva bolje pripravili na izzive globalizacije.“

Osnovne informacije

Sedanja Evropska komisija, sestavljena iz 28 komisarjev in komisark, je nastopila delo 10. februarja 2010. Njen mandat se izteče 31. oktobra 2014.

Pregled uspehov DeutschEnglishfrançais

Evropski komisarji 2010–2014

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave