Navigációs útvonal

Európa: egység, nyitottság és erő – összefoglaló az Európai Bizottság 2010 és 2014 között elért eredményeiről - 25/04/2014

Az Európai Bizottság jelenlegi tagjai

Mit tett az Európai Bizottság az elmúlt öt évben a polgárokért? Erre a kérdésre válaszol az a ma nyilvánosságra hozott összefoglaló, melyben az Európai Bizottság tagjai bemutatják az elmúlt ciklus legfőbb eredményeit, illetve azt, hogy ezek miként szolgálják a polgárok és a vállalkozások érdekeit.

A ma közzétett összefoglalóban José Manuel Barroso elnök bemutatja a Bizottság által a jelenlegi ciklusban elért legfőbb eredményeket. A kiadványban mindegyik biztos három konkrét példán keresztül ismerteti, hogy szakterületén belül milyen fontos intézkedésekre került sor.

Barroso elnök így fogalmazott:

„E változó időkben a dolgok nem maradhattak a megszokott kerékvágásban. Míg az ezt megelőző ciklusban az Európai Bizottság legfőbb feladata az alkotmányos kérdések megoldása volt, melyeket a Lisszaboni Szerződés megkötésével sikerült is hivatalosan lezárni, addig az elmúlt öt évet leginkább a pénzügyi és államadósság-válság jellemezte. Miután ennyi kihívással kellett szembesülnünk, mindannyian büszkék lehetünk arra, hogy sikerült megőriznünk Európa egységét és nyitottságát, és megerősödve nézhetünk a jövő elé.

Az európai egység ékes bizonyítéka, hogy a ránk nehezedő nyomás ellenére országaink nemcsak összetartottak, hanem új tagot is felvettek soraikba. Megőriztük nyitottságunkat is, hiszen például a G20 csoport keretében szorosan együttműködtünk nemzetközi partnereinkkel a globális problémák megoldása érdekében, a növekedést szem előtt tartva tovább erősítettük a kereskedelmi kapcsolatokat az EU-n belül és világszerte, és változatlanul segítséget nyújtunk a fejlődő országoknak. Mindeközben erősebbé is váltunk, hiszen útjára indítottuk a szükséges gazdasági reformokat egész Európában, biztosabb alapot teremtettünk a gazdasági kormányzáshoz, különösen az euróövezetben, és ezáltal az európai gazdaságok mára felkészültebben nézhetnek szembe a globalizáció jelentette kihívásokkal.”

Háttér-információk

A jelenlegi Európai Bizottság 28 tagja 2010. február 10-én foglalta el a biztosi posztot. Megbízatásuk 2014. október 31-én jár le.

Eredményeink DeutschEnglishfrançais

A biztosi testület a 2010–14-es időszakban

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek