Navigacijski put

Ujedinjena, otvorena i snažnija Europa – Europska komisija „Postignuća u razdoblju 2010. – 2014.” - 25/04/2014

Članovi trenutačnog tima povjerenika EU-a

Što je u posljednjih pet godina Europska komisija učinila za Vas? Europska komisija danas je objavila pregled nekih glavnih postignuća koja je u posljednjih pet godina ostvarila za građane i poduzetnike diljem Europe.

U danas objavljenoj elektroničkoj brošuri predsjednik Barroso istaknuo je glavna postignuća ostvarena u tekućem mandatu, a svaki je povjerenik pružio tri konkretna primjera dodane vrijednosti koje je Europska komisija osigurala u okviru njegova portfelja.

Predsjednik Barroso izjavio je:

„Suočeni s tim promjenama, nismo mogli nastaviti s uobičajenim načinom rada. Dok je razdoblje od pet godina prije početka rada ove Komisije bilo u znaku ustavnih pitanja koja su riješena donošenjem Ugovora iz Lisabona, proteklih je pet godina obilježeno gospodarskom i dužničkom krizom. Možemo biti ponosni da je unatoč takvim izazovima Europa i dalje ostala ujedinjena i otvorena te da smo je učinili snažnijom za budućnost.

,Ujedinjena’ jer smo uspjeli zadržati cjelovitost Europe te je, usprkos pritisku pod kojim su se našle naše države, čak i proširiti; ,otvorena’ jer smo se zajedno s međunarodnim partnerima o okviru skupine G20 zauzeli za pronalaženje globalnog odgovora na krizu, jer smo i dalje unutar Europske unije i diljem svijeta promicali trgovinu kao sredstvo za poticanje rasta te jer smo održali obećanja dana zemljama u razvoju; ,snažnija’ jer se diljem Europe provode gospodarske reforme, a naše je gospodarsko upravljanje postalo snažnije, posebice u europodručju, kako bi se europska gospodarstva bolje pripremila za izazove globalizacije.”

Kontekst

Trenutačni sastav Europske komisije koji čini 28 povjerenika stupio je na dužnost 10. veljače 2010., a mandat mu istječe 31. listopada 2014.

Dosadašnja postignuća DeutschEnglishfrançais

Europski povjerenici 2010. – 2014.

Odaberite verziju s visokim kontrastom Postavi normalnu veličinu fonta na stranici Povećaj veličinu fonta za 200% pošalji ovu stranicu prijatelju Ispiši ovu stranicu

 

Jeste li pronašli ono što ste htjeli?

Da Ne

Što ste tražili?

Imate li prijedloge?

Korisne poveznice