Navigointipolku

Yhtenäinen, avoin ja vahvempi Eurooppa – Euroopan komission saavutukset kaudella 2010–2014 - 25/04/2014

Nykyiset komissaarit

Mitä Euroopan komissio on toimikaudellaan tehnyt kansalaisten ja liikeyritysten hyväksi? Komissio julkaisi tänään tiivistelmän työnsä tuloksista.

Tänään verkossa julkaistussa kirjasessa puheenjohtaja José Manuel Barroso esittelee Euroopan komission kuluneen toimikauden keskeiset saavutukset ja kukin komissaari antaa kolme esimerkkiä oman alansa kehityksestä.

Puheenjohtaja Barroso toteaa:

"Muutoksen keskellä ei ollut mahdollista jatkaa työskentelyä totuttuun tapaan. Jos edellisen komission kaudella keskeisessä asemassa olivat peruskirjoihin liittyvät kysymykset, joihin vastattiin Lissabonin sopimuksella, tämän komission viisivuotiskautta muovannut tekijä oli finanssi- ja velkakriisin uhka. Voimme kaikki olla ylpeitä siitä, että olemme säilyttäneet EU:n yhtenäisenä ja avoimena ja tehneet siitä entistä vahvemman tulevaisuutta varten.

EU on yhtenäinen, koska onnistuimme pitämään sen koossa ja jopa laajentamaan sitä huolimatta jäsenmaihin kohdistuneista paineista. EU on avoin, koska olemme sitoutuneet työskentelemään kansainvälisten yhteistyökumppaniemme kanssa G20-ryhmässä ja määrittelemään siellä yhteisen maailmanlaajuisen toimintatavan. Olemme tukeneet talouskasvua edistävää kaupankäyntiä EU:ssa ja koko maailmassa sekä pitäneet kehitysmaille antamamme sitoumukset. EU on entistä vahvempi, koska jäsenmaat toteuttavat tarvittavia talousuudistuksia ja etenkin euroalueella on tehostettu talouspolitiikan ohjausta niin, että EU-maiden kansantaloudet vastaavat paremmin globaaleihin haasteisiin."

Taustaa

Euroopan komissio, jossa nykyisin on 28 jäsentä, astui virkaan 10.2.2010. Sen toimikausi päättyy 31.10.2014.

Saavutukset DeutschEnglishfrançais

Euroopan komission jäsenet toimikaudella 2010–2014

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä