Διαδρομή πλοήγησης

Μια ενωμένη, ανοικτή και πιο ισχυρή Ευρώπη – Απολογισμός του έργου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2010-2014 - 25/04/2014

Μέλη της σημερινής ομάδας των επιτρόπων της ΕΕ

Τι έκανε για εσάς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα τελευταία πέντε χρόνια; Μια συνοπτική εικόνα των κυριότερων δράσεων που ανέλαβε για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη την τελευταία πενταετία, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην ενημερωτική έκδοση που δημοσιεύθηκε σήμερα στο διαδίκτυο, ο πρόεδρος Μπαρόζο παρουσιάζει τα σημαντικότερα αποτελέσματα που πέτυχε η σημερινή Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ κάθε επίτροπος δίνει τρία συγκεκριμένα παραδείγματα του έργου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πεδίο της αρμοδιότητάς του.

Ο πρόεδρος Μπαρόζο δήλωσε:

«Σε μια τέτοια περίοδο αλλαγών, δεν μπορούσε να συνεχιστεί η υπάρχουσα κατάσταση. Ενώ η πενταετία πριν από την ανάληψη των καθηκόντων της σημερινής Επιτροπής είχε ως διακύβευμα συνταγματικά ζητήματα που διευθετήθηκαν επίσημα με τη θέσπιση της Συνθήκης της Λισαβόνας, η τελευταία πενταετία σηματοδοτήθηκε από την απειλή της χρηματοπιστωτικής κρίσης και της κρίσης δημόσιου χρέους. Ενώπιον αυτών των προκλήσεων, μπορούμε όλοι να είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που κρατήσαμε την Ευρώπη ενωμένη και ανοικτή, καθιστώντας την ταυτόχρονα ισχυρότερη για το μέλλον.

«Ενωμένη», γιατί όχι μόνο καταφέραμε να διατηρήσουμε τη συνοχή της Ευρώπης, αλλά μπορέσαμε και να τη διευρύνουμε, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν στα κράτη μέλη. «Ανοικτή», γιατί αναπτύξαμε στενή συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους μας στο πλαίσιο του G20 για να διαμορφώσουμε μια παγκόσμια απάντηση, γιατί συνεχίσαμε να προωθούμε το εμπόριο, τόσο εντός όσο και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να τονώσουμε την ανάπτυξη και γιατί τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στις αναπτυσσόμενες χώρες. «Ισχυρότερη», γιατί οι αναγκαίες οικονομικές μεταρρυθμίσεις υλοποιούνται σήμερα σε όλη την Ευρώπη και έχει ενισχυθεί η οικονομική διακυβέρνηση, ειδικότερα στην Ευρωζώνη, ώστε να μπορέσουν οι ευρωπαϊκές οικονομίες να αντιμετωπίσουν καλύτερα την παγκοσμιοποίηση.»

Ιστορικό

Η σημερινή Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που αποτελείται από 28 επιτρόπους, ανέλαβε καθήκοντα στις 10 Φεβρουαρίου 2010. Η θητεία της λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2014.

Απολογισμός του έργου DeutschEnglishfrançais

Ευρωπαίοι επίτροποι 2010-14

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι