Навигационна пътека

Обединена, отворена и по-силна Европа — Европейска комисия — „Постигнати резултати през 2010-2014 г.“ - 25/04/2014

Членове на настоящата Европейска комисия

Какво е направила Европейската комисия за вас през последните пет години? Днес Европейската комисия публикува кратък обзор на някои от основните си постижения в услуга на гражданите и предприятията в Европа през последните пет години.

В публикувана днес онлайн брошура председателят Барозу изтъква основните постижения през настоящия мандат на Комисията, а всеки комисар посочва три конкретни примера за добавената стойност от дейността на Комисията в неговия ресор.

Председателят Барозу заяви:

„В този период на промени не можехме да действаме както досега. Ако петте години преди встъпването в длъжност на тази Комисия бяха белязани от конституционни въпроси, официално уредени с влизането в сила на Договора от Лисабон, то петте години след встъпването ѝ в длъжност бяха белязани от заплахата от финансова криза и криза на държавните дългове. Всички можем да се гордеем изключително много, че въпреки тези предизвикателства успяхме да запазим Европа обединена и да я направим по-силна за бъдещето.

„Обединена“, защото успяхме да съхраним единството на ЕС и дори да го разширим, въпреки упражнявания върху нашите страни натиск; „отворена“, защото работихме заедно с нашите международни партньори чрез Г-20 да подготвим глобален отговор, продължихме да насърчаваме търговията в Европейския съюз и по света като средство за растеж, а също така запазихме ангажиментите си към развиващите се страни; „по-силна“, защото сега необходимите икономически реформи се изпълняват в цяла Европа, а нашето икономическо управление бе засилено, особено в еврозоната, за да се адаптират европейските икономики по-добре към глобализацията“.

Контекст

Настоящата Европейска комисия, състояща се от 28 комисари, встъпи в длъжност на 10 февруари 2010 г. Мандатът ѝ приключва на 31 октомври 2014 г.

Постигнати резултати DeutschEnglishfrançais

Европейска комисия 2010-2014 г.

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки