Navigacijska pot

Sodelujte v razpravi o prihodnosti EU 27. marca - 24/03/2014

Dekle z dvignjeno roko pri dialogu z državljani

Več kot 150 državljanov EU bo 27. marca v Bruslju na povabilo Evropske komisije sodelovalo v razpravi o prihodnosti Evrope. Če želite sodelovati v razpravi, objavite svoje vprašanje in mnenje na družbenih omrežjih Facebook in Twitter (oznaka #EUdeb8).

Razprava bo nadaljevala dialoge, ki so od septembra 2012 potekali med evropskimi komisarji in državljani v vseh državah EU. V njih je sodelovalo več kot 15 000 ljudi, ki so imeli tako priložnost, da še pred majskimi volitvami v Evropski parlament spregovorijo o svojih pogledih na prihodnji gospodarski in politični razvoj Evrope.

V razpravi, ki bo ves dan potekala v Bruslju, bodo sodelovali po trije udeleženci iz vsakega dialoga. Med obravnavanimi temami bodo:

  • pravice državljanov,
  • premagovanje gospodarske krize,
  • podnebne spremembe,
  • vsakdanja vprašanja potrošnikov.

V zadnji razpravi bo med 16. in 17. uro po srednjeevropskem času sodeloval tudi predsednik Evropske komisije José Manuel Barroso. Razpravo lahko spremljate v živo prek spleta , svoje mnenje pa lahko delite tudi na družbenih omrežjih.

Dialogi z državljani

Leto 2013 je bilo evropsko leto državljanov, namenjeno seznanjanju ljudi s pravicami, ki jih imajo kot državljani EU. Državljani so imeli med dialogi, ki so potekali po vsej Evropi, priložnost, da spregovorijo o svojih željah in pričakovanjih za prihodnost in o svojih pogledih glede usmeritve Evropske unije. Dialogi se nadaljujejo tudi v letu 2014.

Po ugotovitvah raziskave, ki so jo opravili v času dialogov, je 51 % vprašanih menilo, da bo Evropa izšla močnejša iz krize, 74 % pa je izrazilo željo po vzpostavitvi tesnejše politične unije. Kar 88 % sodelujočih je podprlo nove razprave.

Na podlagi mnenj državljanov bomo lažje pripravili načrte za nadaljnjo prenovo EU. V volilnem letu je zlasti pomembno, da lahko državljani v razpravi neposredno sodelujejo.

Sporočilo za medije: Razprava o prihodnosti Evrope

Razprava o prihodnosti Evrope

Razprava o prihodnosti Evrope – prenos prek spleta v živo

Evropska komisija na Twitterju – @EU_Commission

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave