Cale de navigare

Pe 27 martie, participați la dezbaterea privind viitorul Europei - 24/03/2014

O femeie ridică mâna pentru a lua cuvântul la un dialog cu cetățenii

În ziua de 27 martie, peste 150 de cetățeni europeni vor răspunde invitației UE și vor veni la Bruxelles pentru a discuta despre viitorul Europei. Vreți să participați? Postați comentarii și întrebări pe Facebook și Twitter(#EUdeb8).

Dezbaterea vine în urma unor dialoguri susținute de comisarii europeni în toate țările din UE, începând din septembrie 2012. Cei peste 15 000 de cetățeni participanți la aceste dialoguri și-au putut exprima astfel punctele de vedere privind evoluțiile economice și politice din Europa, în perspectiva alegerilor europene din luna mai.

Câte trei dintre participanții la fiecare dintre aceste dialoguri au fost invitați să ia parte la dezbaterile care vor avea loc, la Bruxelles, pe parcursul zilei de 27 martie. Se va discuta despre:

  • drepturile cetățenilor
  • ieșirea din criză
  • schimbările climatice
  • problemele care afectează viața de zi cu zi a consumatorilor.

Președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, se va alătura dezbaterii finale, între orele 17.00 și 18.00, ora României. Urmăriți evenimentul în direct, prin webstreaming și trimiteți opiniile și întrebările dumneavoastră pe platformele sociale.

Dialoguri cu cetățenii

2013 a fost Anul european al cetățenilor și a promovat o mai bună cunoaștere a drepturilor pe care le avem în calitate de cetățeni europeni În cadrul dialogurilor organizate cu această ocazie în toate statele membre, cetățenii și-au putut exprima aspirațiile și speranțele lor pentru viitor, precum și opiniile cu privire la direcția în care ar trebui să se îndrepte UE. Aceste dialoguri au continuat în 2014.

Potrivit rezultatelor unui sondaj efectuat în timpul dezbaterilor, 51% dintre participanți cred că Europa va ieși din criză mai puternică decât a fost înainte, iar 74 % își doresc o uniune politică mai strânsă. 88 % au fost în favoarea organizării mai multor dezbateri.

Punctele de vedere exprimate de cetățeni vor contribui la orientarea planurilor pentru reforma Uniunii. În an electoral, este deosebit de important ca cetățenii să aibă posibilitatea de a participa direct la dezbateri.

Comunicat de presă - Dezbatere privind viitorul Europei

Dezbatere privind viitorul Europei

Dezbatere privind viitorul Europei - Webstream în direct

Comisia Europeană pe Twitter - @EU_Commission

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile