Navigacijski put

Sudjelujte u raspravi o budućnosti EU-a uživo 27. ožujka - 24/03/2014

Mlada žena javlja se za riječ na događaju Dijalog s građanima

Više od 150 građana odgovorit će na poziv EU-a i sudjelovati u raspravi o budućnosti Europe 27. ožujka. Da biste se uključili u raspravu, objavite svoja pitanja i komentare na Facebooku i Twitteru – #EUdeb8.

Rasprava se nastavlja na razgovore s europskim povjerenicima koji su se održavali u državama članicama od rujna 2012. Tim razgovorima, kojima je prisustvovalo više od 15 000 ljudi, građanima se omogućilo da izraze svoja stajališta o budućem gospodarskom i političkom razvoju Europe uoči europskih izbora u svibnju.

Tri sudionika iz svakog od tih razgovora sudjelovat će u cjelodnevnim raspravama u Bruxellesu. Teme su sljedeće:

  • prava građana
  • prevladavanje krize
  • klimatske promjene
  • potrošačka pitanja koja utječu na svakodnevnicu.

U posljednjoj će se raspravi svi sudionici sastati s predsjednikom Europske komisije Joséom Manuelom Barrosom od 16:00 do 17:00 sati (SEV). Događaj se može pratiti uživo putem interneta i komentirati na društvenim medijima.

Dijalozi s građanima

Godina 2013. bila je europska godina građana u kojoj se građane EU-a nastojalo upoznati s njihovim pravima. Diljem Europe održavali su se dijalozi u kojima su građani EU-a imali priliku izraziti svoje nade i želje za budućnost te svoja stajališta u pogledu smjera kojim bi EU trebao krenuti. Dijalozi su se nastavili u 2014.

Prema anketi obavljenoj tijekom rasprava 51 % smatra da će Europa iz krize izaći jača, dok bi 74 % htjelo tješnje povezanu uniju. Čak 88 % je za održavanje više rasprava.

Stajališta građana pridonijet će određivanju plana za buduću reformu EU-a. Posebno je važno da u izbornoj godini građani izravno sudjeluju u raspravi.

Priopćenje za tisak – Rasprava o budućnosti Europe

Rasprava o budućnosti Europe

Rasprava o budućnosti Europe – prijenos uživo putem interneta

Europska komisija na Twitteru – @EU_Commission

Odaberite verziju s visokim kontrastom Postavi normalnu veličinu fonta na stranici Povećaj veličinu fonta za 200% pošalji ovu stranicu prijatelju Ispiši ovu stranicu

 

Jeste li pronašli ono što ste htjeli?

Da Ne

Što ste tražili?

Imate li prijedloge?

Korisne poveznice