Sti

Vær med i debatten om EU's fremtid den 27. marts - 24/03/2014

En ung kvinde rækker hånden i vejret under en borgerdialog

Den 27. marts har EU inviteret 150 borgere til en snak i Bruxelles om EU's fremtid. Du kan også deltage i debatten ved at komme med spørgsmål og kommentarer på Facebook og Twitter - #EUdeb8.

Debatten følger op på de dialogmøder, som EU-kommissærer har holdt i alle EU's medlemslande siden september 2012. Disse møder har her forud for EU-valget i maj givet over 15 000 personer mulighed for at lufte deres synspunkter om EU's fremtidige økonomiske og politiske udvikling.

Tre af deltagerne fra hvert af disse møder vil deltage i de debatter, der finder sted i løbet af dagen i Bruxelles. På dagsordenen er bl.a.:

  • borgernes rettigheder
  • vejen ud af krisen
  • klimaændringer
  • spørgsmål, der berører forbrugerne i deres dagligdag.

Alle deltagerne samles med EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, til den afsluttende debat fra kl. 16 til 17. Du kan følge det hele live via webstreaming og deltage på de sociale medier.

Borgerdialoger

2013 var Borgernes Europaår. Formålet var at gøre os alle mere bevidste om vores rettigheder som EU-borgere. Der blev holdt dialoger over hele EU, hvor borgerne kunne give udtryk for deres håb og ønsker for fremtiden og deres syn på, hvilken vej EU bør tage fremover. Dialogerne fortsatte i 2014.

Ifølge en rundspørge fra debatterne tror 51 %, at EU vil komme stærkere ud af krisen, og 74 % ønsker en tættere politisk union. 88 % går ind for flere debatter.

Borgernes synspunkter vil være med til at fastlægge kursen for en fremtidig reform af EU. Her i et valgår er det særlig vigtigt for borgerne at få direkte indflydelse på debatten.

Pressemeddelelse – debat om Europas fremtid

Debat om Europas fremtid

Debat om Europas fremtid – Live webstreaming

EU-Kommissionen på Twitter – @EU_Commission

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links