Cale de navigare

UE și Premiul Nobel pentru Pace, un an mai târziu - 20/11/2013

Logo cu textul „Uniunea Europeană - Laureată a Premiului Nobel pentru Pace 2012” @ UE

UE a utilizat banii primiți odată cu Premiul Nobel pentru a le oferi acces la educație copiilor afectați de războaie.

În 2012, UE a primit Premiul Nobel pentru Pace ca recompensă pentru susținerea unor cauze majore precum pacea, reconcilierea, democrația și drepturile omului în Europa. UE a decis să doneze banii primiți copiilor cărora nu li s-a oferit șansa de a trăi în pace.

Din cei aproximativ 75 de milioane de copii de pe glob care nu au acces la educație, jumătate trăiesc în zonele de conflict. Cu toate acestea, asistența umanitară afectată educației este absolut insuficient finanțată. Din acest motiv, UE a decis să sprijine proiectele educaționale de urgență în întreaga lume.

În acest sens, a suplimentat cu mult suma primită odată cu Premiul Nobel (930 000 de euro), donând 2 milioane de euro. Astfel, peste 28 000 de copii au beneficiat până acum de cele patru proiecte selectate anul trecut.

Proiectele „Copiii păcii”

Proiectele se axează pe furnizarea de sprijin educațional și sunt implementate cu ajutorul unor parteneri reputați ai UE: Agenția pentru cooperare și dezvoltare tehnică (ACTED) în Irak, UNICEF în Pakistan, Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (ICNUR) în Columbia și Ecuador și organizația „Salvați copiii” și Consiliul norvegian pentru refugiați în Etiopia și Republica Democrată Congo.

În Irak, proiectul le permite tinerilor refugiați sirieni cu vârste cuprinse între 5 și 15 ani să participe, sub supraveghere, la activități recreative și terapeutice.

Aproximativ 500 000 de euro au fost folosiți pentru a-i sprijini pe refugiații somalezi, sudanezi și eritreeni din Etiopia, prin construirea unor spații educaționale sigure, reabilitarea sălilor de clasă existente și distribuirea de ghiozdane, materiale didactice și echipamente pentru activitățile recreative.

Următoarele etape

În spiritul Premiului Nobel pentru Pace, UE va continua să furnizeze programe educaționale în zonele de conflict.

Pentru 2014, UE a dublat din nou resursele, alocând o sumă suplimentară de 4 milioane de euro pentru proiecte noi și în curs de desfășurare, de pe urma cărora vor beneficia peste 80 000 de copii afectați de război.

Comunicat de presă - Inițiativa „Copiii păcii”: o moștenire durabilă a Premiului Nobel pentru Pace, în sprijinul a mii de copii din întreaga lume English

De la război la pace, o poveste europeană pdf - 498 KB [498 KB] Deutsch (de) English (en) français (fr)

Proiectele „Copiii păcii” Englishfrançais

UE și Premiul Nobel pentru Pace

Iar câștigătorii Premiului Nobel pentru Pace sunt... toți europenii

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile