Kruimelpad

Toekomst van de EU - discussieer mee - 13/08/2013

Commissaris Reding bij het debat in Berlijn © EU

Positief of negatief, u heeft vast wel iets te zeggen over de EU en het EU-beleid. Deel uw mening online of offline.

De afgelopen acht maanden hebben de Europese commissarissen deelgenomen aan open debatten over de toekomst van de EU. Deze discussies vonden plaats in grote en kleine steden in heel Europa, van Warschau in Polen tot Cadiz in Spanje.

Er staan nog ruim 20 debatten op stapel. U kunt dus nog meedoen en uw vragen rechtstreeks aan een Europees commissaris stellen of de discussies online volgen en uw vragen daar posten.

Dit is uw kans om met EU-politici te spreken over uw rechten, over het soort Europa waarin u wilt leven, en over uw verwachtingen voor de EU.

Bent u meer geïnteresseerd bent in wat opiniemakers en andere commentatoren over de EU te zeggen hebben? Kijk dan eens naar de recente artikelen over het lopende debat.

Op de site vindt u uiteenlopende meningen over de toekomst van de EU, bijvoorbeeld over wat de uitbreiding van de EU betekent voor de Balkanregio, ideeën voor betere contacten met het publiek en voorstellen voor het hervormen van de EU. Ga na wat anderen zeggen en geef uw eigen commentaar.

De debatten vinden plaats in het kader van het Europees Jaar van de burger. Er zijn dit jaar allerlei evenementen rondom de rechten van EU-burgers. Ook wordt de dialoog tussen overheid, bedrijven en particulieren aangemoedigd.

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links