Navigacijski put

Budućnost EU-a – pridružite se razgovoru - 13/08/2013

Povjerenica Reding na raspravi u Berlinu © EU

Vjerojatno imate pozitivno ili negativno mišljenje o Europskoj uniji i njezinim politikama. Podijelite svoja stajališta osobno ili se pridružite razgovoru na internetu.

Povjerenici već osam mjeseci sudjeluju u javnim raspravama o budućnosti EU-a. Rasprave se održavaju u manjim i većim gradovima diljem Europe – od Varšave u Poljskoj do Cádiza u Španjolskoj.

U planu je još barem 20 rasprava, pa još imate vremena svoja pitanja izravno uputiti nekom od europskih povjerenika ili ih postaviti na internetu, gdje možete pratiti i raspravu.

Iskoristite priliku i razgovarajte izravno s europskim političarima o svojim pravima, o Europi u kakvoj biste željeli živjeti i o očekivanjima glede budućnosti Europe.

Ako vas zanima koja su stajališta tvoraca mnijenja i drugih komentatora o EU-u, pogledajte najnovije članke o tekućoj raspravi.

Na tom web-mjestu pronaći ćete mnoštvo mišljenja o budućnosti EU-a, primjerice značenje širenja EU-a za Balkan, ideje o povezivanju s javnošću ili prijedloge i vizije povezane s reformiranjem EU-a. Pogledajte što kažu drugi i dodajte vlastite komentare na pojedine članke.

Rasprave se održavaju u okviru Europske godine građana, promičući prava koja imaju građani EU-a i potičući dijalog između vlade, poduzeća i pojedinaca.

Odaberite verziju s visokim kontrastom Postavi normalnu veličinu fonta na stranici Povećaj veličinu fonta za 200% pošalji ovu stranicu prijatelju Ispiši ovu stranicu

 

Jeste li pronašli ono što ste htjeli?

Da Ne

Što ste tražili?

Imate li prijedloge?

Korisne poveznice