Διαδρομή πλοήγησης

Πάρτε μέρος στη συζήτηση για το μέλλον της ΕΕ - 13/08/2013

Η επίτροπος Ρέντινγκ στη συζήτηση με τους πολίτες στο Βερολίνο © EU

Πείτε τη γνώμη σας, θετική ή αρνητική, για την ΕΕ και τις πολιτικές της, συμμετέχοντας σε ζωντανές ή διαδικτυακές συζητήσεις.

Κατά τους τελευταίους οκτώ μήνες, τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμμετέχουν σε δημόσιες συζητήσεις για το μέλλον της ΕΕ. Τέτοιου είδους συζητήσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορες μικρές και μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, από το Ηράκλειο της Κρήτης έως τη Βαρσοβία στην Πολωνία.

Καθώς πρόκειται να πραγματοποιηθούν 20 ακόμη δημόσιες συζητήσεις, έχετε ακόμη καιρό να θέσετε τα ερωτήματά σας απευθείας σε έναν Ευρωπαίο επίτροπο ή να τα στείλετε και να παρακολουθήσετε τις συζητήσεις μέσω διαδικτύου.

Σας δίνετε τώρα η ευκαιρία να συνομιλήσετε απευθείας με τα πολιτικά στελέχη της ΕΕ για διάφορα θέματα, όπως τα δικαιώματά σας, σε ποια Ευρώπη θέλετε να ζείτε, και τί προσδοκάτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε για τις απόψεις των διαμορφωτών της κοινής γνώμης και άλλων σχολιαστών για την ΕΕ, διαβάστε πρόσφατα άρθρα για τις διεξαγόμενες συζητήσεις.

Σε αυτόν τον ιστότοπο μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες διάφορες απόψεις για το μέλλον της ΕΕ, π.χ. αναλύσεις για τον αντίκτυπο που έχει η διεύρυνση της ΕΕ στα Βαλκάνια, ιδέες για τον καλύτερο τρόπο επικοινωνίας με το κοινό, ή προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της ΕΕ. Δείτε τι λένε οι άλλοι και διατυπώστε τα σχόλιά σας για επιμέρους άρθρα.

Οι συζητήσεις διεξάγονται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους των Πολιτών, κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις που προβάλλουν τα πολυάριθμα δικαιώματα που απορρέουν από την ιθαγένεια της ΕΕ, και ενθαρρύνεται ο διάλογος ανάμεσα στις δημόσιες αρχές, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι