Навигационна пътека

Бъдещето на ЕС – включете се в дискусията - 13/08/2013

Комисар Рединг по време на дебата в Берлин © ЕС

Било то положително или отрицателно, вие най-вероятно имате мнение за ЕС и неговите политики. Споделете го с нас лично или в онлайн дискусия.

През последните осем месеца европейските комисари участват в открити дебати за бъдещето на ЕС. Домакини на дебатите са различни по големина градове в цяла Европа – от Варшава в Полша до Кадис в Испания.

Предстоят поне още 20 дебата, така че все още имате възможност да зададете лично вашите въпроси на един от европейските комисари или да ги публикувате и следите дискусиите онлайн.

Това е вашата възможност да разговаряте директно с политици от ЕС за вашите права, за това в каква Европа искате да живеете и какви са очакванията ви за Европейския съюз.

Ако предпочитате да следите становищата на хора, формиращи общественото мнение, и други коментатори за ЕС, вижте последните статии относно текущите дебати.

Уебсайтът обединява широк кръг мнения за бъдещето на ЕС – например анализ на последиците от разширяването на ЕС за Балканите, формулиране на идеи за връзка с обществеността или предложения за възможно реформиране на Съюза. Вижте какво мислят другите и добавете своите собствени коментари по отделните статии.

Дебатите се провеждат в контекста на Европейската година на гражданите. Посредством редица прояви през годината се популяризират множеството права, произтичащи от гражданството на ЕС, и се насърчава диалогът между правителствата, предприятията и гражданите.

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки