Cale de navigare

Preşedintele Barroso salută angajamentele asumate în materie de energie şi de evaziune şi fraudă fiscală - 23/05/2013

Clădirea Justus Lipsius din Bruxelles (Belgia), unde au loc reuniunile Consiliului European © UE

Preşedintele Barroso a salutat angajamentul asumat de Consiliul European în domeniul politicii energetice şi al evaziunii şi fraudei fiscale.

În materie de politică energetică, preşedintele Barroso a salutat susţinerea de care s-a bucurat abordarea Comisiei bazată pe un scenariu pe care l-a numit „fără regrete” şi care prevede cinci măsuri prioritare: finalizarea pieţei interne a energiei, facilitarea investiţiilor în inovare şi infrastructură, sporirea eficienţei energetice, exploatarea surselor regenerabile cu costuri mai reduse şi diversificarea surselor de aprovizionare”.

Preşedintele Comisiei a afirmat că deşi „nu există o soluţie miraculoasă la problemele energetice strategice cu care se confruntă Europa, putem face multe dacă acţionăm împreună la nivel european. Menţinerea statu-quoului nu este o variantă, trebuie neapărat să punem în aplicare ce s-a convenit astăzi.”

În ceea ce priveşte frauda şi evaziunea fiscală, preşedintele executivului european a subliniat că aceasta „este şi o problemă de echitate, deoarece estimăm că din cauza fraudei şi a evaziunii fiscale pierdem anual circa 1 000 de miliarde de euro, echivalentul cheltuielilor pentru sănătate înregistrate, într-un an, în toate statele membre.”

„Mă bucur că au fost luate astăzi o serie de decizii. Într-adevăr, s-a făcut referire la un principiu care mi se pare extrem de important, cel al schimbului automat de informaţii la nivelul Uniunii Europene”, a declarat dl. Barroso.

„Adevărul este că cetăţenii îşi pun mari speranţe în faptul că vom ajunge la un acord fiscal mai echitabil pentru toţi. Lumea globalizată de astăzi evoluează într-o asemenea măsură încât trebuie să analizăm mult mai atent aceste aspecte. Recomandările specifice fiecărei ţări pe care Comisia le va prezenta săptămâna viitoare vor evidenţia în ce măsură trebuie să-şi îmbunătăţească statele membre sistemele fiscale”, a adăugat preşedintele Comisiei.

Mai multe despre energie şi frauda fiscală

Declaraţia preşedintelui Barroso după reuniunea Consiliului Englishfrançais

Infografic: Harta preţurilor la energie în UE English

Infografic: Graficul preţurilor la energie în UE English

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile