Sti

Glæde over løfter vedrørende energi og skattesnyd - 23/05/2013

Justus Lipsius-bygningen, hvor EU's ledere holder deres topmøder i Bruxelles. © EU

Kommissionens formand, José Manuel Barroso, roser EU-topmødet for løfterne om tiltag inden for energipolitik og skattesnyd.

José Manuel Barroso glæder sig over, at der med hensyn til energipolitikken er opbakning til Kommissionens såkaldte "no regrets"-scenarie, der omfatter tiltag på fem områder: gennemførelse af det indre energimarked, investering i innovation og infrastruktur, større energieffektivitet, billigere udnyttelse af vedvarende energi og flere energikilder.

Der findes ingen mirakelkur, der kan løse Europas strategiske energiproblemer, men Barroso gjorde det klart, at vi kan gøre meget, hvis vi arbejder sammen i EU: "Vi kan ikke bare lade stå til. Vi må sørge for, at det, vi er blevet enige om i dag, også føres ud i livet."

Med hensyn til indsatsen mod skattesnyd understregede han, at det også er et spørgsmål om, hvad der er ret og rimeligt, fordi EU anslås at gå glip af en billion euro hvert år som følge af skattesnyd. Det svarer til et års sundhedsudgifter i alle medlemslandene tilsammen.

"Jeg er glad for, at der er truffet nogle beslutninger i dag," siger Barroso og tilføjer: "Vi kom ind på et princip, som jeg finder yderst vigtigt, nemlig princippet om automatisk udveksling af oplysninger på EU-plan."

"Sagen er, at borgerne har store forventninger til, at vi vil sikre et mere retfærdigt skattesystem for alle. Vi lever i en globaliseret verden, der er under forandring. Derfor må vi give disse spørgsmål meget større opmærksomhed. I de landespecifikke henstillinger, som Kommissionen fremlægger i næste uge, beskriver vi, hvordan medlemslandene kan forbedre deres egne skattesystemer."

Mere om energi og skattesvig

José Manuel Barrosos erklæring efter topmødet Englishfrançais

Grafik: Kort over energipriserne i EU English

Grafik: Diagram over energipriserne i EU English

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links