Cale de navigare

Omagiu Europei – 4 mai, Ziua porţilor deschise - 01/05/2013

Afiş: „Este vorba despre Europa, este vorba despre voi, participaţi la dezbatere:” 9 mai – Ziua Europei © EU

Ziua Europei este o bună ocazie de a reflecta pe marginea realizărilor UE şi de a propune soluţii menite să îmbunătăţească viaţa tuturor europenilor. Participaţi la dezbateri, evenimente şi activităţi pentru toate vârstele.

La data de 9 mai 1950, Robert Schuman, ministrul francez al afacerilor externe, a iniţiat crearea a ceea ce astăzi este cunoscut sub numele de Uniunea Europeană, propunând Franţei, Germaniei şi altor ţări europene gestionarea în comun a producţiei de cărbune şi oţel.

Ziua în care Robert Schuman a rostit celebra sa declaraţie a devenit Ziua Europei – ocazie de a aduce omagiu unei uniuni formate din 27 de ţări pentru care libertatea, statul de drept şi respectul faţă de diversitatea cetăţenilor săi sunt valori fundamentale.

Zilele porţilor deschise

Sâmbătă, 4 mai, mai multe instituţii europene vor marca evenimentul, organizând „Ziua porţilor deschise”. Evenimente diverse vor avea loc la sediul reprezentanţelor Comisiei din fiecare ţară a UE, precum şi la sediul câtorva delegaţii English din întreaga lume.

Fiecare eveniment va fi un amestec de activităţi distractive şi educative pentru copii şi adulţi, din care nu vor lipsi muzica, spectacolul şi concursurile.

La Bruxelles, puteţi vizita clădirea Berlaymont (în care lucrează comisarii europeni) şi participa la o serie de dezbateri françaisNederlands privind criza economică, drepturile cetăţenilor şi viitorul Europei.

Astfel, începând cu ora 14.30, comisarul Viviane Reding va fi gazda unei dezbateri care face parte dintr-o serie de dialoguri cu cetăţenii pe tema viitorului Europei. Vă puteţi înscrie EnglishfrançaisNederlands pentru a lua parte la acest eveniment sau îl puteţi urmări on-line English.

Clădirea Consiliului UE, locul în care se reunesc liderii şi miniştrii UE în cadrul summiturilor la nivel înalt, va fi şi ea deschisă publicului, ca şi sala de dezbateri a Parlamentului European DeutschEnglishfrançaisNederlands, unde deputaţii discută pe marginea problemelor de actualitate.

Cei interesaţi pot vizita şi sediul altor două instituţii europene majore, care reunesc reprezentanţii regiunilor din Europa (Comitetul Regiunilor) şi pe cei ai diverselor grupuri de interese (Comitetul Economic şi Social English).

Alte evenimente

La data de 5 mai, Comisia se va alătura unui eveniment intitulat Fête de l'Iris françaisNederlands, care va umple de muzică şi culoare străzile Bruxelles-ului.

De Ziua Europei, la 9 mai, preşedintele Comisiei, José Manuel Barroso şi comisarul Cecilia Malmström participă la Florenţa, în Italia, la o conferinţă având ca temă „starea Uniunii English”, în cadrul căreia vor fi abordate aspecte legate de integrare şi de provocările economice actuale.

Festivalul Europei - 4 mai, Ziua porţilor deschise

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile