Sti

Europa fejres – åbent hus den 4. maj - 01/05/2013

Plakat: "Det handler om Europa. Det handler om dig. Deltag i debatten: den 9. maj – Europadagen" © EU

Europas åbent hus-dag er en anledning til at se tilbage på EU's resultater – og se på, hvordan det kan fungere bedre for alle. Deltag i debatter, arrangementer og aktiviteter for alle aldre.

Den 9. maj 1950 tog Frankrigs udenrigsminister, Robert Schuman, det første skridt til oprettelsen af det, vi i dag kender som EU, ved at opfordre Frankrig, Tyskland og andre europæiske lande til at sammenlægge deres kul- og stålproduktion.

Årsdagen for hans erklæring fejres som Europadagen - en anerkendelse af de 27 lande, som sammen respekterer friheden og retsstaten og på samme tid værdsætter diversiteten blandt borgerne.

Åbent hus

Lørdag den 4. maj vil EU's institutioner markere årsdagen ved at åbne dørene for offentligheden. Der bliver også afholdt arrangementer i Kommissionens kontorer i EU-landene og på visse lokale kontorer English rundt om i verden.

Begivenheden byder på både sjove og lærerige aktiviteter for børn og voksne som blandt andet livemusik, kulturelle optrædener og quizzer

I Bruxelles kan du besøge Berlaymont (hjemsted for EU-kommissærerne) og deltage i en række debatter françaisNederlands om den økonomiske krise, borgerrettigheder og EU's fremtid.

Blandt andet vil EU-kommissær Viviane Reding lede en debat kl. 14.30 som led i en række dialoger med borgerne om Europas fremtid. Du kan tilmelde dig EnglishfrançaisNederlands og selv deltage eller se debatten online English

EU-Rådets bygning, hvor EU's ledere og ministre samles til topmøder, åbnes også for offentligheden, og det samme gør Europa-Parlamentets DeutschEnglishfrançaisNederlands mødesal, hvor parlamentsmedlemmerne drøfter aktuelle spørgsmål.

Besøgende kan også tage en rundtur i andre europæiske fora – lokalerne, hvor repræsentanter for Europas regioner (Regionsudvalget) og de mange interessegrupper (Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg English ) mødes.

Andre arrangementer

Søndag den 5. maj slutter Kommissionen sig til Bruxelles' årlige festdag "Fête de l'Iris françaisNederlands ", hvor byens gader liver op med koncerter og gadeunderholdning.

På Europadagen den 9. maj deltager Kommissionsformand José Manuel Barroso og kommissær Cecilia Malmström i konferencen om "Unionens tilstand English " i Firenze i Italien, hvor Europas aktuelle økonomiske udfordringer og videre integration vil blive drøftet.

Europafestival – åbent hus-arrangementer, den 4. maj

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links