Cale de navigare

La summitul UE, Comisia a pus accent pe creşterea economică şi crearea de locuri de muncă - 18/03/2013

Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso © UE

Liderii UE au discutat măsuri menite să stimuleze creşterea economică, să genereze locuri de muncă şi să-i sprijine pe tinerii şomeri.

Preşedintele José Manuel Barroso a invitat statele membre să ia măsuri pentru stimularea creşterii economice şi productivităţii şi pentru crearea de noi locuri de muncă.

Trebuie luate măsuri specifice pentru sprijinirea tinerilor şomeri, a spus preşedintele. Începând din ianuarie 2012, Comisia a accelerat alocarea de fonduri de dezvoltare regională către 8 ţări în care se înregistrează cel mai ridicat nivel al şomajului în rândul tinerilor.

Până în prezent au fost alocate circa 16 miliarde de euro, cu rezultate English promiţătoare. Se estimează că de aceste fonduri vor beneficia aproximativ 780 000 de tineri şi 55 000 de întreprinderi mici.

Locuri de muncă şi formare profesională pentru tineri

Pentru integrarea unui număr cât mai mare de tineri în câmpul muncii este nevoie de un efort susţinut. Comisia propune măsuri specifice DeutschEnglishfrançais în vederea punerii în aplicare a unui program de garantare a unui loc de muncă şi a accesului la formare pentru persoanele sub 25 de ani.

Această iniţiativă va garanta că tinerii primesc o ofertă de muncă de calitate sau că se înscriu la stagii ori programe de formare profesională în decurs de 4 luni de la finalizarea studiilor sau de la pierderea locului de muncă.

Ţările UE şi Parlamentul European ar trebui să adopte aceste propuneri cât mai rapid posibil, pentru a-i permite Comisiei să demareze programul stabilit pentru perioada de finanţare 2014-2020 (care dispune de un buget de 6 miliarde de euro).

Liderii UE au discutat şi despre măsurile menite să asigure dobândirea competenţelor de care are nevoie economia. Există perspective de angajare, iar tinerii trebuie formaţi pentru a ocupa posturile respective.

De exemplu, sectorul tehnologiei digitale se confruntă cu problema ocupării având nevoie, până în 2015, de 900 000 de noi angajaţi. Comisia a reacţionat lansând un program consacrat competenţelor English , menit să coordoneze eforturile depuse de întreprinderi, asociaţii şi ţările UE pentru a rezolva problema lipsei de personal.

Discuţii la nivel internaţional

Comisia, care participă la reuniunea G8 English, a făcut apel la coordonarea eforturilor vizând asigurarea unei mai mari transparenţe privind plăţile efectuate către guverne străine, prevenirea evaziunii fiscale şi dezvoltarea comerţului mondial.

Preşedintele Barroso a făcut apel la liderii UE să aprobe propunerile Comisiei de consolidare a normelor UE privind raportarea plăţilor (taxe, redevenţe şi prime) către guverne străine. De asemenea, ţările UE ar trebui să pună în aplicare cât mai curând 2 recomandări ale Comisiei privind combaterea evaziunii fiscale şi a fraudei.

Preşedintele Barroso, împreună cu alţi comisari, se va întâlni cu reprezentanţi ai guvernului rus DeutschEnglishfrançais la Moscova, în zilele de 21 şi 22 martie, pentru a discuta, printre altele, despre intensificarea cooperării comerciale.

Mai multe despre summitul UE din luna martie 2013 DeutschEnglishfrançaisportuguês

Prezentarea preşedintelui Barroso către Consiliul European

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile