Navigointipolku

Kasvu ja työpaikat etusijalla EU:n huippukokouksessa - 18/03/2013

Euroopan komission puheenjohtaja José Manuel Barroso © EU

EU-maiden johtajat keskustelivat talouden elvyttämisestä, työpaikkojen luomisesta ja nuorten työttömien auttamisesta.

Komission puheenjohtaja José Manuel Barroso peräänkuulutti lisätoimia kasvun, tuottavuuden ja työllisyyden lisäämiseksi.

Barroson mukaan nuorten työttömien auttaminen edellyttää erikoistoimia. Komissio onkin vuodesta 2012 lisännyt EU:n aluetukea niille kahdeksalle maalle, joissa on eniten nuoria työnhakijoita.

Tähän mennessä rahoitusta on annettu noin 16 miljardia euroa, ja tulokset English ovat lupaavia – tuen arvioidaan auttavan noin 780 000 nuorta ja 55 000 pienyritystä.

Työpaikkoja ja koulutusta nuorille

Nuorten työllistäminen vaatii pitkäjänteistä politiikkaa. Komissio ehdottaa erityistoimenpidepakettia DeutschEnglishfrançais , jolla tarjottaisiin kaikille alle 25-vuotiaille työpaikka- ja koulutustakuu.

Takuulla varmistettaisiin, että nuori saisi laadukkaan työtarjouksen tai mahdollisuuden opintojen jatkamiseen, oppisopimuskoulutukseen tai harjoitteluun neljän kuukauden kuluessa virallisen koulutuksen päättämisestä tai työttömäksi joutumisesta.

EU-maiden ja Euroopan parlamentin olisi hyväksyttävä komission ehdotukset pikimmiten, jotta komissio saisi hankkeen alulle suunnitelmien mukaisesti. Hanke kattaa vuodet 2014–2020, ja sen budjetti on 6 miljardia euroa.

EU-maiden johtajat keskustelivat myös toimista, joilla työvoiman ammattitaitoa voitaisiin mukauttaa talouselämän tarpeisiin. Avoimia työpaikkoja on, ja nuoria olisi koulutettava, jotta nämä paikat voitaisiin täyttää.

Esimerkiksi digitaalialalla on vaikeaa löytää työvoimaa – vuoteen 2015 mennessä tarvittaisiin 900 000 uutta työntekijää. Komissio on vastannut haasteeseen käynnistämällä osaamisohjelman English , jolla koordinoidaan elinkeinoelämän, järjestöjen ja EU-maiden toimia työvoimapulan ratkaisemisessa.

Kansainväliset keskustelut

Komissio, joka osallistuu G8-ryhmän English kokouksiin, haluaa koordinoituja toimia sen varmistamiseksi, että ulkomaiden hallituksille suunnattavat maksut olisivat läpinäkyvämpiä, veronkierto voitaisiin torjua ja maailmankauppaa voitaisiin parantaa.

Puheenjohtaja Barroso kehotti johtajia hyväksymään komission ehdotukset , joilla tiukennettaisiin EU:n sääntöjä ulkomaiden hallituksille maksettavien maksujen (verot, rojaltit ja bonukset) raportoinnissa. Heidän pitäisi myös pian panna täytäntöön komission kaksi suositusta veronkierron torjumisesta.

Puheenjohtaja Barroso ja muut komissaarit tapaavat Venäjän hallituksen DeutschEnglishfrançais Moskovassa 21.–22.3. keskustellakseen muun muassa kaupan alan yhteistyön lisäämisestä.

Lisätietoa maaliskuun EU-huippukokouksesta DeutschEnglishfrançaisportuguês

Puheenjohtaja Barroson esitys Eurooppa-neuvostolle

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä