Sti

Vækst og job øverst på EU-topmødes dagsorden - 18/03/2013

EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso © EU

EU's ledere skal drøfte yderligere initiativer til at sætte gang i økonomien, skabe job og hjælpe ledige unge.

Kommissionens formand, José Manuel Barroso, opfordrer til initiativer, der skal sætte turbo på vækst, produktivitet og beskæftigelse.

Der skal tages særlige initiativer for at hjælpe unge ledige, udtalte han. Siden januar 2012 har Kommissionen kraftigt øget EU's regionalstøtte til otte lande med flest unge jobsøgende.

Der er hidtil bevilget omkring 16 milliarder euro (ca. 120 milliarder kroner) med lovende resultater English – det vil komme omkring 780 000 unge og 55 000 små virksomheder til gode.

Job og uddannelse til unge

Der er behov for en målrettet indsats for at få flere unge i arbejde. Kommissionen foreslår konkrete initiativer DeutschEnglishfrançais i form af en job- og uddannelsesgaranti til alle under 25.

De får garanti for tilbud om et meningsfuldt job, en fortsat uddannelse, en læreplads eller et praktikophold inden for fire måneder, efter de har afsluttet en uddannelse eller er blevet arbejdsløse.

EU-landene og Parlamentet bør vedtage forslagene hurtigt, så Kommissionen kan starte programmet for perioden 2014-2020 (med et budget på 6 milliarder euro eller 44 milliarder kroner) som planlagt.

EU's stats- og regeringschefer drøftede også, hvordan man skaffer de kvalificerede medarbejdere, vores økonomi har brug for. Der findes jobmuligheder, og de unge bør oplæres, så de kan benytte dem.

Inden for digital teknologi er det f.eks. svært at skaffe personale, og der ventes at være et behov på 900 000 medarbejdere i 2015. Kommissionen har reageret ved at lancere et kvalifikationsprogram English , der skal koordinere erhvervslivets, sammenslutningernes og EU-landenes bestræbelser på at gøre noget ved manglen.

Internationale samtaler

Kommissionen, der deltager i G8-gruppens English møde, opfordrede til en koordineret indsats for åbenhed om overførsler til andre landes regeringer, bekæmpelse af skattesnyd og bedre betingelser for verdenshandelen.

José Manuel Barroso bad lederne tilslutte sig Kommissionens forslag om at styrke EU-reglerne om indberetning af overførsler (skatter, royalties og bonusser) til andre lande. De bør også hurtigt gennemføre to henstillinger fra Kommissionen om skattesvig og skatteunddragelse.

José Manuel Barroso og andre kommissærer mødes med den russiske regering DeutschEnglishfrançais i Moskva den 21. og 22. marts for bl.a. at tale om et udvidet handelssamarbejde.

Mere om EU's martstopmøde DeutschEnglishfrançaisportuguês

Kommissionsformand José Manuel Barrosos tale til EU-topmødet

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links