Cale de navigare

Bugetul UE: eforturi în direcţia obţinerii unui acord - 07/02/2013

Grămadă de monede euro © iStockphoto

Liderii europeni se reunesc pentru a relua discuţiile privind bugetul UE. Preşedintele Comisiei Europene subliniază rolul pe care trebuie să îl joace acesta în sprijinirea categoriilor de populaţie cel mai grav afectate de criză.

Adresându-se membrilor Parlamentului European, la data de 6 februarie, preşedintele José Manuel Barroso a menţionat cazurile unor ţări ale UE care nu îşi pot sprijini lucrătorii când o instalaţie de producţie este relocată sau care nu îi pot ajuta pe cetăţenii cu o situaţie materială precară.

În ajunul unei reuniuni de importanţă majoră, preşedintele i-a îndemnat pe liderii europeni să nu rateze ocazia de a utiliza bugetul pentru combaterea şomajului în rândul tinerilor. În prezent, în UE, numărul tinerilor fără loc de muncă a ajuns la 5,7 de milioane.

Dl Barroso a pledat pentru găsirea unui echilibru între ambiţie şi realism, promiţând că va face tot ce îi va sta în putinţă pentru a menţine obiectivele ambiţioase din propunerea iniţială prezentată de Comisie şi a solicitat un acord flexibil. În acest fel, fondurile necheltuite ar putea fi reportate de la un an la altul sau de la un domeniu la altul.

Preşedintele a solicitat şi o evaluare a bugetului la jumătatea perioadei, care să permită eventuale realocări de fonduri.

Dl Barroso şi-a asumat angajamentul de a lupta pentru ca programele UE menite să scoată Europa din actuala criză economică să primească resursele necesare. Printre acestea se numără şi cele care finanţează cercetarea English , reţelele digitale şi de transport Englishfrançais , întreprinderile mici competitive DeutschEnglishfrançais şi schimburile de studenţi DeutschEnglishfrançais . Potrivit declaraţiei şefului Comisiei Europene, fondurile alocate acestor domenii vor ajuta Europa să rămână una dintre cele mai competitive regiuni din lume.

Într-o perioadă în care mulţi se luptă să supravieţuiască financiar, este important să fie continuate iniţiativele care vin în sprijinul celor mai vulnerabili, printre care:

  • Fondul social european – îi ajută pe cetăţeni să dobândească noi competenţe şi să-şi găsească un loc de muncă
  • programul de ajutor pentru persoanele cele mai defavorizate Englishfrançais – alimente, îmbrăcăminte sau alte articole esenţiale pentru persoanele cele mai sărace din Europa.

Bugetul UE aduce soluţii şi în afara Europei, prin finanţări destinate ajutorului umanitar şi ajutorului pentru dezvoltare şi determină gradul de influenţă al UE în alte părţi ale lumii.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile