Sti

Kommissionen opfordrer til enighed om EU's budget - 07/02/2013

En stak euromønter © iStockphoto

EU's ledere mødes for at tage budgettet op igen, og Kommissionens formand understreger betydningen af at hjælpe dem, der er hårdest ramt af den økonomiske krise.

I sin tale til EU-Parlamentet den 6. februar gav Kommissionens formand, José Manuel Barroso, eksempler på, at EU-lande ikke har kunnet hjælpe arbejdstagerne, når en fabrik er flyttet, eller ikke har kunnet sørge for de fattigste medborgere.

Som optakt til EU-ledernes topmøde om spørgsmålet opfordrede José Manuel Barroso dem indtrængende til at bruge budgettet til at bekæmpe ungdomsledigheden – i øjeblikket står 5,7 millioner unge i EU uden arbejde.

Han opfordrede stats- og regeringscheferne til at finde den rette balance mellem ambitioner og realisme. Derudover lovede han at gøre sit bedste for at holde fokus på ambitionerne i Kommissionens første udspil og bad om, at der skulle træffes en fleksibel aftale. På den måde kan ubrugte midler overføres mellem budgetår eller politikområder.

Kommissionsformanden foreslog også en midtvejsrevision af budgettet, så der eventuelt kan foretages justeringer af, hvor pengene er tildelt.

Han lovede at kæmpe hårdt for tilstrækkelig finansiering af afgørende EU-programmer, der skal hjælpe Europa ud af den nuværende økonomiske krise. Der er bl.a. tale om finansiering af forskning English , digital- og transportnet Englishfrançais , konkurrencedygtige små virksomheder DeutschEnglishfrançais og udveksling af studerende DeutschEnglishfrançais . EU's finansiering af disse områder vil hjælpe Europa med at forblive en af verdens mest konkurrencedygtige regioner, fortalte José Manuel Barroso.

På et tidspunkt, hvor mange har ondt i økonomien, er det også vigtigt at fortsætte med initiativer, som støtter de mest udsatte, f.eks.:

  • initiativet muligheder for unge – som hjælper ledige unge med at få kvalifikationer eller joberfaring
  • programmet for støtte til de dårligst stillede Englishfrançais – mad, tøj og andre livsnødvendigheder til de fattigste i Europa.

EU's budget er også afgørende for mennesker uden for Europa. Finansieringen giver mulighed for værdifuld udviklingsstøtte og humanitær hjælp og er også med til at bestemme EU's indflydelse i andre verdensdele.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links