Navigointipolku

Irlanti johtamaan EU:n neuvoston työskentelyä - 01/01/2013

Irlannin puheenjohtajakauden logo

Talouden vakaus, kasvu ja työllisyys ovat Irlannin keskeisiä tavoitteita, kun se aloittaa puolivuotisen kautensa EU:n neuvoston puheenjohtajana.

Kun Irlanti 1.1.2013 aloittaa seitsemättä kertaa EU:n neuvoston puheenjohtajamaana, se voi samalla myös juhlia 40-vuotista EU-taivaltaan.

Puoli vuotta kestävän puheenjohtajakautensa aikana Irlanti haluaa nostaa esille tärkeänä pitämiään teemoja, joita ovat ennen muuta talouden vakaus, työllisyys ja kasvu.

Kasvu ja työllisyys

Irlanti aikoo edistää kasvu- ja työllisyyssopimuksen täytäntöönpanoa, jossa keskitytään julkisen talouden vakauttamiseen, rahoitusmarkkinoihin, työllisyyteen, kansainväliseen kauppaan ja muihin aloihin, jotka voivat edistää kasvua ja kehitystä.

Irlanti ajaa puheenjohtajakaudellaan myös uusia sääntöjä, joilla

  • uudistetaan ammattipätevyyden tunnustamista EU-maiden välillä
  • nykyaikaistetaan julkisia hankintoja
  • selkiytetään toisessa EU-maassa työskentelevien työntekijöiden oikeuksia.

Irlanti pyrkii edistämään innovointi- ja tutkimustyötä ja saamaan päätökseen neuvottelut EU:n seuraavan ohjelmakauden rahoituksesta eli Horisontti 2020 -ohjelmasta English . Erityisesti se haluaa edistää nanoteknologiaan, fotoniikkaan, edistyneisiin valmistusjärjestelmiin, pilvipalveluihin ja tietokoneiden laskentatehoon liittyviä hankkeita.

Talous

Irlannin pyrkimyksenä on palauttaa luottamus EU:n talouteen ja varmistaa, että uudessa talouspolitiikan koordinointijärjestelmässä keskitytään myös perusasioihin, kuten palkkoihin, palkkojen indeksointiin, työmarkkinauudistuksiin, eläkkeisiin, koulutukseen ja köyhyyden torjuntaan.

EU:n talousarvio

Koska EU-johtajat eivät marraskuussa päässeet yksimielisyyteen EU:n talousarviosta vuosille 2014–2020, järjestetään uusi kokous Irlannin puheenjohtajakaudella. Kun kokonaissummista on sovittu, Irlanti aikoo keskittyä rahoituksen jakautumiseen eri politiikan aloille.

Irlannin prioriteetteja ovat yhteisen maatalouspolitiikan uudistus DeutschEnglishfrançais ja kalastuspolitiikka, tutkimuksen ja innovoinnin rahoitus, EU:n köyhimpien alueiden tukeminen ja Verkkojen Eurooppa -väline English, joka parantaa Euroopan infrastruktuureja ja siten edistää kasvua ja työllisyyttä.

Lisäksi uudelle puheenjohtajamaalle tärkeitä teemoja ovat ympäristö, liikenne, EU:hun liittyvät uudet maat, oikeudenmukaisuus ja kehitysyhteistyö.

Irlannin jälkeen puheenjohtajaksi tulee Liettua kaudelle 1.7.–31.12.2013.

Lisää Irlannin puheenjohtajuuskaudesta English

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä