Cale de navigare

Priorităţi pentru creştere şi locuri de muncă - 22/10/2012

Preşedintele Comisiei, José Manuel Barroso şi preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz © UE

În cadrul summitului din 18-19 octombrie, liderii UE au convenit asupra necesităţii de a lua cât mai rapid măsuri pentru stimularea economiei şi de a face paşi decisivi către consolidarea uniunii economice şi monetare.

Într-o informare pregătită în vederea reuniunii, preşedintele Comisiei, José Manuel Barroso, susţine că mai sunt încă multe de făcut în cadrul Pactului pentru creştere economică şi locuri de muncă English, recent anunţat. Este vorba despre un pachet de măsuri în valoare de 120 de miliarde de euro, pentru a ajuta ţările UE să iasă din criza economică.

Măsurile prevăd mărirea, cu 60 de miliarde de euro, a capacităţii de creditare a Băncii Europene de Investiţii DeutschEnglishfrançais. Circa 55 de miliarde de euro vor fi redirecţionate din fondurile europene de dezvoltare regională care nu au fost utilizate către sprijinirea întreprinderilor mici şi crearea de locuri de muncă pentru tineri.

Liderii europeni au convenit să crească eficienţa pieţei unice a UE Deutsch (de) English (en) français (fr) , accelerând prelucrarea propunerilor DeutschEnglishfrançais pe care Comisia le-a înaintat deja.

Ei au solicitat acordarea de sprijin financiar şi pentru alte iniţiative, cum ar fi lansarea mecanismului „Conectarea Europei” English, care va finanţa investiţii în valoare de 50 de miliarde de euro în reţele digitale, energetice şi de transport.

Sectorul financiar trebuie să se alăture, la rândul său, eforturilor de relansare. Comisia va face primul pas, prin introducerea unei taxe pe tranzacţiile financiare Deutsch (de) English (en) français (fr) şi va prezenta, până la sfârşitul anului, un plan de stopare a fraudei şi evaziunii fiscale.

O uniune economică şi monetară consolidată

Liderii europeni s-au angajat să finalizeze, până la sfârşitul anului, acţiunile legate de elaborarea unui mecanism comun de supraveghere pdf - 158 KB [158 KB] a băncilor din zona euro. Cadrul legal va fi implementat în 2013.

Banca Centrală Europeană English (BCE) va avea un rol esenţial în instituirea mecanismului unic de supraveghere. Şi celelalte ţări din UE vor avea posibilitatea de a adera la noul sistem.

Liderii europeni vor continua să se concentreze asupra propunerilor English privind realizarea uniunii bancare, bugetare şi economice, precum şi asupra paşilor care trebuie urmaţi pentru realizarea uniunii politice. Potrivit preşedintelui Barroso, Comisia va finaliza propunerile în lunile următoare.

Preşedintele Consiliului, Herman Van Rompuy, în colaborare cu preşedintele Comisiei, al Eurogrupului English şi al BCE va elabora un raport pe marginea acestor propuneri în luna decembrie.

Decizii de politică internaţională

Liderii europeni au aprobat aplicarea de sancţiuni suplimentare împotriva guvernului sirian şi a Iranului, care trebuie să ia măsurile necesare pentru ca programul său nuclear să se conformeze normelor internaţionale.

De asemenea, s-a făcut referire la criza umanitară din Mali şi s-a luat decizia de a accelera sprijinul UE în reorganizarea şi pregătirea forţelor de apărare a ţării.

Următoarea reuniune a Consiliului European va avea loc la Bruxelles, în perioada 22-23 noiembrie 2012.

Concluziile Consiliului European - 18-19 octombrie 2012 English

Declaraţia preşedintelui Barroso după summitul Consiliului

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile