Cale de navigare

Către o federaţie a statelor-naţiune - 12/09/2012

Hemiciclul Parlamentului European © UE

În discursul privind starea Uniunii în 2012, preşedintele Barroso a propus ca UE să devină o federaţie a statelor-naţiune. De asemenea, el a anunţat că în această toamnă va fi dat publicităţii un proiect privind consolidarea uniunii economice şi monetare.

În discursul său privind starea Uniunii în 2012, preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a insistat asupra faptului că Europa are nevoie de o nouă direcţie şi de o nouă abordare.

El a afirmat că UE trebuie să fie mai unită ca oricând pentru a depăşi criza economică şi pentru a-şi menţine suveranitatea într-o lume globalizată. „Globalizarea ne impune să fim mai uniţi la nivel european. O mai mare unitate presupune consolidarea integrării. O integrare consolidată înseamnă mai multă democraţie”, a spus preşedintele. El a prezentat Parlamentului European un „pact decisiv pentru Europa”, care implică „realizarea unei uniuni economice profunde şi reale, bazate pe o uniune politică”.

Preşedintele Barroso a prezentat şi propunerea Comisiei privind instituirea unui mecanism unic de supraveghere a băncilor din zona euro , ca un prim pas decisiv către realizarea uniunii bancare. Banca Centrală Europeană ar urma să monitorizeze toate băncile pentru a preveni falimentul bancar şi pentru a-i proteja pe deponenţi.

În discursul său, preşedintele Barroso a mai abordat şi alte subiecte:

  • a pledat pentru crearea unui spaţiu public european,
  • a trasat paşii care trebuie urmaţi pentru consolidarea integrării şi a făcut apel la organizarea unei dezbateri ample în vederea alegerilor europene din 2014,
  • a menţionat propunerea Comisiei cu privire la ameliorarea statutului partidelor politice europene şi a propus ca principalele partide să-şi prezinte propriii candidaţi pentru funcţia de preşedinte al Comisiei.

Dacă aveţi întrebări cu privire la starea Uniunii, i le puteţi transmite preşedintelui Barroso până la data de 18 septembrie, prin intermediul EUtube DeutschEnglishfrançais . Preşedintele vă va răspunde într-un interviu în direct, care va avea loc la data de 19 septembrie (ora 19.00 CET) şi va fi transmis pe canalul şi site-ul Euronews DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskiportuguês , pe EUtube DeutschEnglishfrançais , pe pagina Google+ a Comisiei English, pe Europe by Satellite Englishfrançais şi pe site-ul preşedintelui DeutschEnglishfrançaisportuguês .

Informaţii suplimentare despre discursul privind starea Uniunii la http://www.ec.europa.eu/soteu2012/ DeutschEnglishfrançaisportuguês

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile