Sti

På vej mod en sammenslutning af nationalstater - 12/09/2012

EU-Parlamentets plenarsal © EU

I sin tale om Unionens tilstand i 2012 lagde Kommissionens formand op til, at EU skal blive en føderation af nationalstater. Han afslørede også, at der kommer en plan om tættere økonomisk og monetært samarbejde til efteråret.

I sin tale om Unionens tilstand i 2012 slog EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, til lyd for nytænkning og en ny retning for Europa.

Han skitserede, hvordan vi skaber et mere forenet Europa, så vi kan komme ud af krisen og beholde vores selvbestemmelse i en globaliseret verden. "Globaliseringen kræver mere europæisk enhed. Mere sammenhold kræver mere integration. Mere integration kræver mere demokrati," fortalte han. Han præsenterede EU-Parlamentet for en afgørende plan for Europa, der "kræver, at vi skaber en dyb og ægte økonomisk union, som er baseret på en politisk union."

Han fremlagde også Kommissionens forslag om et fælles tilsyn med bankerne i euroområdet som et skridt på vejen til en bankunion. Den Europæiske Centralbank får tilsynsmyndighed over alle banker, så vi beskytter indskyderne og undgår bankkrak.

Andre højdepunkter i José Manuel Barrosos tale:

  • han talte for at skabe et europæisk offentligt rum
  • han skitserede, hvilke skridt der skal tages for at skabe mere integration og opfordrede til en bred debat inden EP-valget i 2014
  • han henviste til Kommissionens forslag om et bedre regelsæt for EU's politiske partier og foreslog, at de store partier opstiller deres egne kandidater, når der næste gang skal vælges en formand for Kommissionen.

Borgerne kan sende deres spørgsmål om Unionens tilstand til José Manuel Barroso frem til den 18. september på EUtube DeutschEnglishfrançais . Han besvarer dem i et interview den 19. september kl. 19.00, som sendes live på Euronews' tv-kanal og hjemmeside DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskiportuguês , EUtube DeutschEnglishfrançais , Kommissionens Google+ English, "Europa via satellit" Englishfrançais og formandens hjemmeside DeutschEnglishfrançaisportuguês .

Mere om talen om Unionens tilstand: http://www.ec.europa.eu/soteu2012/ DeutschEnglishfrançaisportuguês

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links