Sökväg

Hur mår EU hösten 2012? - 07/09/2012

José Manuel Barroso © EU

Ställ dina frågor om tillståndet i EU till kommissionens ordförande José Manuel Barroso – han svarar i en direktsänd intervju den 19 september.

I sitt tal om tillståndet i EU ska José Manuel Barroso göra en lägesbeskrivning och ge sin syn på hur vi ska ta oss ur krisen. EU-kommissionens ordförande håller årets tal nästa onsdag den 12 september kl. 9.00 i Europaparlamentet i Strasbourg.

José Manuel Barroso kommer att göra en frispråkig och tydlig bedömning av läget och beskriva vad han anser att EU måste göra de kommande åren. Här kan du se talet i direktsändning: http://ec.europa.eu/avservices/ebs/schedule.cfm Englishfrançais .

Samtidigt skickar kommissionens ordförande ett brev till Europaparlamentets talman, där han anger vilka förslag som EU-kommissionen tänker lägga under de kommande månaderna.

Den 19 september kl. 19.00 besvarar José Manuel Barroso allmänhetens frågor om tillståndet i EU i en direktsänd intervju. Värd för evenemanget är Euronews som använder sig av tekniken för videomöten i Google Plus-hangout.

Mellan den 7 september och den 18 september (kl. 12.00) kan du ställa dina frågor i ett videoklipp eller i ett sms. Du skickar in frågorna via EUtube DeutschEnglishfrançais , EU-kommissionens kanal på Youtube. Det går också att rösta på frågorna. Bland de videofrågor som fått flest röster kommer Euronews att välja ut några personer som får ställa sin fråga till José Manuel Barroso i direktsändningen på Google Plus Hangout.

Intervjun direktsänds på Euronews nät och webbsajt DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskiportuguês , EUtube DeutschEnglishfrançais , kommissionens Google Plussida, Europe by Satellite Englishfrançais och kommissionsordförandens webbplats DeutschEnglishfrançaisportuguês . Det är också fritt att visa EUtube-intervjun direkt på din egen webbplats.

Se José Manuel Barrosos inbjudan att ställa frågor DeutschEnglishfrançais

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar