Навигационна пътека

Оценка на състоянието на Съюза през 2012 г. - 07/09/2012

Председателят Барозу © ЕС

Задайте въпроси за състоянието на Съюза на председателя Барозу – той ще им отговори в интервю на живо на 19 септември.

Какво е положението в ЕС и как той ще излезе от икономическата криза? Това са само два от въпросите, на които председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу ще се опита да отговори, когато произнася речта за състоянието на Съюза през 2012 г. в Европейския парламент в Страсбург на 12 септември в 09:00 ч. централноевропейско време.

Председателят Барозу ще направи честна и ясна оценка на ситуацията в Европа и ще представи вижданията си за това как ЕС трябва да се развива през следващите години. Речта му може да бъде проследена на живо на адрес http://ec.europa.eu/avservices/ebs/schedule.cfm Englishfrançais .

Успоредно с това, председателят Барозу ще изпрати писмо до председателя на Европейския парламент, излагащо предложенията за политики, които Европейската комисия ще представи през следващите месеци.

На 19 септември в 19:00 ч. централноевропейско време председателят Барозу ще отговори на въпроси на гражданите относно състоянието на Съюза в интервю на живо с домакин Евронюз, като за целта ще бъде използвана видеотехнологията Google+ Hangout.

Гражданите се приканват да изпращат въпросите си от 7 до 18 септември по обяд (централноевропейско време). Те могат да бъдат в писмен вид или под формата на видеозапис. Въпроси могат да бъдат задавани – и за тях може да се гласува – чрез EUtube DeutschEnglishfrançais - канала на Европейската комисия в YouTube. Евронюз ще избере няколко участници сред тези, чиито въпроси под формата на видеозапис са събрали най-много гласове. Те ще могат да зададат въпросите си лично на председателя на живо чрез Google+ Hangout.

Интервюто ще бъде излъчвано на живо в мрежата и уебсайта на Евронюз DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskiportuguês , по EUtube DeutschEnglishfrançais , на страницата на Комисията в Google+, по Европа по сателит Englishfrançais и на уебсайта на председателя DeutschEnglishfrançaisportuguês . Прякото излъчване на интервюто по EUtube ще може да се препредава безплатно от всеки уебсайт.

Гледайте призива на председателя към гражданите DeutschEnglishfrançais

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки