Διαδρομή πλοήγησης

Πιο κοντά στην Ευρώπη με τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης - 04/05/2012

Με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης γιορτάζουμε τις κατακτήσεις της ΕΕ: διαρκή ειρήνη, οικονομική συνεργασία, μετακινήσεις χωρίς ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα, και άλλα πολλά. Η Ημέρα της Ευρώπης δίνει επίσης την ευκαιρία να μάθει κανείς περισσότερα για την ΕΕ, χάρη στις διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες για κάθε ηλικία.

Στις 9 Μαΐου του 1950 ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν κάλεσε τη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να συνεργαστούν στην παραγωγή άνθρακα και χάλυβα.

Αυτό ήταν το πρώτο βήμα για τη δημιουργία αυτού που σήμερα ονομάζουμε "Ευρωπαϊκή Ένωση": 27 χώρες που τις ενώνει η πίστη στον σεβασμό της ελευθερίας και του κράτους δικαίου, καθώς και της διαφορετικότητας των πολιτών της ΕΕ. Η επέτειος της διακήρυξης του Σουμάν γιορτάζεται ως "Ημέρα της Ευρώπης".

"Ανοιχτές πόρτες" στην έδρα της ΕΕ

Το Σάββατο, 12 Μαΐου, τα διάφορα ευρωπαϊκά όργανα θα εορτάσουν την επέτειο ανοίγοντας τις πόρτες τους στο κοινό.

Διάφορες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλη την Ευρώπη. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της Επιτροπής σε κάθε χώρα.

Στις Βρυξέλλες, μπορείτε να επισκεφθείτε το εσωτερικό του κτιρίου Μπερλεμόν (έδρας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) ή την επίσημη αίθουσα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην οποία οι ηγέτες και υπουργοί των χωρών της ΕΕ συνεδριάζουν στις συνόδους κορυφής.

Λάβετε θέση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου οι ευρωβουλευτές συζητούν διάφορα θέματα. Ή ρίξτε μια ματιά σε ορισμένα από τα άλλα σημαντικά ευρωπαϊκά φόρουμ, εκεί όπου συνεδριάζουν οι εκπρόσωποι των περιφερειών της Ευρώπης (Επιτροπή των Περιφερειών) και οι ποικίλες ομάδες συμφερόντων τους (Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή).

Καθένα από τα όργανα αυτά διοργανώνει διάφορες ψυχαγωγικές δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα DeutschEnglishfrançaisNederlands για ενήλικες και παιδιά. Μπορείτε να ακούσετε ζωντανή μουσική, να δείτε πολιτιστικά δρώμενα, να μάθετε πώς η ΕΕ καταπολεμά την εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο, να λάβετε μέρος σε κουίζ ή να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας ισορροπώντας σε τεντωμένο σχοινί. Μπορείτε ακόμα να παρακολουθήσετε μαθήματα σωματικής άσκησης ή για το πώς να φτιάχνετε λουλούδια από χαρτί.

Στις 9 και 10 Μαΐου θα διεξαχθεί στη Φλωρεντία συνέδριο με θέμα “Η σημερινή κατάσταση της Ένωσης English “, όπου θα συζητηθούν οι σημερινές οικονομικές προκλήσεις και η περαιτέρω ενοποίηση της Ευρώπης. Το συνέδριο θα μεταδοθεί σε ζωντανή σύνδεση μέσω Διαδικτύου.

Φεστιβάλ της Ευρώπης – "ανοιχτές πόρτες", 12 Mαΐου DeutschEnglishfrançaisNederlands

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι