Sökväg

EU:s planer för 2012 - 27/12/2011

Kommissionens huvudbyggnad Berlaymont med banderoll för ekonomisk styrning© EU

Kommissionens arbetsprogram för 2012 inriktas på ekonomisk tillväxt, reform av finanssektorn och hur EU ska göra sin röst hörd ute i världen.

För nästa år planeras totalt 129 nya initiativ English men man kommer också att jobba vidare med befintliga projekt.

Det viktigaste är att snabbt genomföra ett antal förslag för att återupprätta förtroendet för EU:s ekonomi. Man har också tagit fram nya åtgärder för att tackla det svåra ekonomiska läget.

Reform av finanssektorn

Kommissionen har redan klubbat igenom regler om derivat, kreditvärderingsinstitut och kapitalkrav och 2012 ska man komplettera reformerna. Man kommer också att rapportera om effekterna av de åtgärder som hittills har genomförts.

De nya åtgärderna ska inriktas på att bygga upp investerarnas förtroende. Man vill t.ex. avskaffa skatteparadisen och skapa ett modernt momssystem för att bekämpa bedrägerier och minska byråkratin för småföretagen. För att skydda skattebetalarnas pengar har kommissionen lagt fram ett förslag om hur man ska förhindra fusk med EU-bidrag.

Stimulera tillväxt och skapa nya jobb

Med fördjupad ekonomisk integration kan vi öka tillväxten och skapa fler jobb i EU och därför är det viktigt att genomföra de tolv åtgärderna i EU:s inremarknadsakt. Åtgärderna ska hjälpa EU-länderna att hantera dagens sociala och ekonomiska utmaningar och ta sig ur den ekonomiska krisen så fort som möjligt.

EU vill också underlätta för unga arbetssökande att flytta runt i EU. Man ska bland annat göra om den europeiska arbetsförmedlingen så att det blir lättare att hitta jobb utomlands. Nya regler ska göra det enklare att överföra pensionen när man jobbar i olika EU-länder.

EU i världen

Fokus ligger på EU:s nya inriktning DeutschEnglishfrançais av grannskapspolitiken. Syftet är att främja en fredlig och gynnsam utveckling i Östeuropa och Nordafrika.

Läget i Nordafrika i år har ökat behovet av en gemensam hållning i asyl- och gränskontrollfrågor. En ny strategi kommer att läggas fram som ska förhindra människohandel, tillsammans med planer för att modernisera gränskontrollerna.

EU jobbar också på ett frihandelsavtal med Japan och ett investeringsavtal med Kina. EU:s utvidgning fortsätter och nu börjar förberedelserna för att välkomna Kroatien som EU:s tjugoåttonde medlem.

Kommissionens arbetsprogram för 2012

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar