Cale de navigare

Reînnoirea Europei - 27/12/2011

Sediul Comisiei Europene - clădirea Berlaymont - afiş pe tema guvernanţei economice © UE

Foaia de parcurs a Comisiei pentru 2012 vizează creşterea economică, reformarea sectorului financiar şi asigurarea unui rol mai important pentru UE pe scena mondială.

În total, pentru anul viitor sunt programate 129 de noi iniţiative English . Comisia va acorda la fel de multă atenţie concretizării propunerilor adoptate sau pe cale să fie adoptate.

Principala prioritate va fi punerea în aplicare, de urgenţă, a unui pachet de propuneri menit să restabilească încrederea în economia europeană, alături de noi măsuri de contrabalansare a tendinţelor economice actuale.

Reformarea sectorului financiar

În 2012, Comisia se va concentra pe finalizarea reformelor deja propuse cu privire la instrumentele derivate, agenţiile de rating, cerinţele de capital şi abuzurile de piaţă. De asemenea, va publica o evaluare a impactului măsurilor luate.

Alte măsuri noi au ca obiect restabilirea încrederii investitorilor. Este vorba despre planuri referitoare la desfiinţarea paradisurilor fiscale, crearea unui sistem de TVA modern prin care fraudele să poată fi evitate şi reducerea birocraţiei pentru întreprinderile mici. De asemenea, Comisia va prezenta o propunere menită să protejeze banii contribuabililor prin combaterea fraudei legate de fondurile europene.

Măsuri destinate să stimuleze creşterea economică şi crearea de locuri de muncă

Unul dintre elementele esenţiale ale strategiei de creştere şi creare a locurilor de muncă în Europa fiind accelerarea integrării economice, un accent deosebit va fi pus pe cele 12 propuneri din Actul privind piaţa unică, prin care statele membre vor fi ajutate să facă faţă provocărilor economice şi sociale actuale şi să-şi revină mai rapid din criza economică.

Vor fi elaborate planuri care să îi ajute pe tinerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă să circule mai uşor în Europa. De asemenea, va fi reformată reţeaua de servicii europene pentru ocuparea forţei de muncă, în scopul îmbunătăţirii accesului la locuri de muncă în alte ţări. Cu ajutorul noilor norme, drepturile de pensie vor putea fi transferate mai uşor la schimbarea locului de muncă.

Rolul UE pe scena mondială

Se va acorda o atenţie deosebită noii abordări DeutschEnglishfrançais a UE în ceea ce priveşte relaţiile cu ţările vecine. Această politică are scopul de a promova dezvoltarea ţărilor din estul Europei şi din nordul Africii, în condiţii de pace şi prosperitate.

Provocările cu care s-a confruntat continentul nord-african anul acesta au pus în evidenţă necesitatea unei abordări comune în materie de azil şi controale la frontieră. În consecinţă, va fi prezentată o nouă strategie de prevenire a traficului de persoane, alături de planuri de modernizare a controalelor la frontiere.

Va fi analizată şi posibilitatea încheierii unui acord de liber schimb cu Japonia şi a unui acord de investiţii cu China. Politica de extindere va continua, urmând să înceapă pregătirile pentru aderarea Croaţiei, care ar putea deveni al 28-lea stat membru al UE.

Programul de lucru al Comisiei pentru anul 2012

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile