Navigacijska pot

Prva naloga je gospodarsko okrevanje - 02/09/2011

Boljše gospodarsko upravljanje, nova pomoč Grčiji in reforma bančnega sektorja - nujni ukrepi, če naj gospodarstvo okreva in omogoči nova delovna mesta.

Predsednik Evropske komisije José Manuel Barroso je voditelje EU pozval, naj karseda hitro izvedejo ukrepe, ki bi pospešili gospodarsko okrevanje in omejili javno porabo. Poudaril je tudi potrebo po novem programu pomoči za Grčijo in nadaljevanju reforme bančnega sektorja.

Ukrepi zadevajo predvsem:

  • gospodarsko upravljanje: države članice bi s sprejetjem svežnja ukrepov English izboljšale nadzor nad fiskalno politiko in javnim dolgom in zagotovile fiskalno vzdržnost,
  • sklad za zaščito evrskega območja tj. za pomoč državam v finančnih težavah: države članice se morajo držati dogovora z 21. julija English in s potrebnimi predpisi zagotoviti stalna sredstva za reševanje finančnih kriz,
  • Grčijo: nov program pomoči vključuje tudi zasebni sektor. Delovna skupina, ki je nastala julija, preučuje možnosti, kako s sredstvi sklada EU za regionalni razvoj spodbuditi vlaganje v državi,
  • bančni sektor EU: predlogi predvidevajo boljši nadzor nad izvedenimi finančnimi instrumenti, strožje predpise za trgovanje na podlagi notranjih informacij in tržne manipulacije ter pravno podlago za obravnavo bank v stečaju.

Evropa je odločno ukrepala, ko je šlo za finančno pomoč bankam, je dejal predsednik Barroso. Vlade morajo zdaj prisiliti banke, ki niso prestale julijskega stresnega testa English , da utrdijo svoje finance.

Svet

EU bo na zasedanju skupine G20 3. in 4. novembra v Cannesu predlagala evropski davek na finančne transakcije. S tem davkom bo Evropska unija dobila sredstva za predlagani proračun 2014-2020 DeutschEnglishfrançais , predvsem za vlaganje v gospodarsko rast in delovna mesta.

Po besedah predsednika Barrosa bo Evropska unija še naprej dajala nujno humanitarno pomoč Englishfrançais Libiji in državi pomagala na prehodu v demokracijo.

Govor predsednika Barrosa DeutschEnglishfrançaisportuguês

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave