Cale de navigare

Relansarea economică, o prioritate - 02/09/2011

O mai bună guvernanţă economică, asistenţa pentru Grecia şi reformarea sectorului bancar se numără printre măsurile a căror implementare este necesară pentru redresarea economică şi crearea de locuri de muncă.

Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, le-a solicitat liderilor UE să acţioneze rapid în direcţia luării unor măsuri de stimulare a redresării economice şi de ţinere sub control a cheltuielilor publice. De asemenea, a semnalat că este nevoie de un nou program de asistenţă pentru Grecia şi de continuarea reformelor în sectorul bancar.

Măsurile au în vedere:

  • o mai bună guvernanţă economică - un acord asupra unui pachet de propuneri English ar conduce la o mai bună monitorizare a politicilor fiscale şi ar contribui la ţinerea sub control a datoriei publice şi la ameliorarea viabilităţii fiscale.
  • consolidarea fondului pentru zona euro din care li se poate acorda ajutor ţărilor care se confruntă cu probleme financiare. Guvernele ar urma să dea curs acordului din 21 iulie English şi să adopte legile necesare pentru ca fondul să devină un mecanism permanent la care să se apeleze în caz de criză financiară.
  • Grecia - se lucrează la un nou program de asistenţă cu implicarea sectorului privat. Grupul operativ creat în luna iulie analizează modalităţile de stimulare a investiţiilor în această ţară, cu ajutorul fondurilor regionale ale UE.
  • reformarea sectorului bancar european - propunerile includ o mai bună supraveghere a instrumentelor financiare cum ar fi cele derivate, înăsprirea regulilor privind utilizarea abuzivă a informaţiilor confidenţiale şi manipularea pieţei şi crearea unui cadru pentru soluţionarea situaţiei băncilor falimentare.

Preşedintele Barroso a declarat că Europa a acţionat decisiv în sensul recapitalizării băncilor. Statele membre iau măsuri pentru a forţa băncile aflate în dificultate să îşi consolideze finanţele în funcţie de rezultatele obţinute la testele de criză English din luna iulie.

Acţiuni la nivel global

La reuniunea G20 de la Cannes, din perioada 3-4 noiembrie, UE va propune o taxă pe tranzacţiile financiare. Aceasta ar urma să contribuie la finanţarea bugetului pentru perioada 2014-2020 DeutschEnglishfrançais propus de UE, care va fi orientat către investiţii pentru asigurarea creşterii economice şi crearea de locuri de muncă.

Preşedintele Barroso a mai spus că UE va continua să joace un rol central în furnizarea de ajutor umanitar Englishfrançais esenţial Libiei şi în sprijinirea acestei ţări în tranziţia către democraţie.

Mai multe despre discursul preşedintelui Barroso DeutschEnglishfrançaisportuguês

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile