Kruimelpad

Economisch herstel is prioriteit - 02/09/2011

Beter economisch bestuur, nieuwe hulp voor Griekenland en een hervorming van de banksector maken deel uit van de maatregelen die nodig zijn voor economisch herstel en nieuwe banen.

Commissievoorzitter Barroso heeft de EU-leiders opgeroepen om de maatregelen voor economisch herstel en beperking van de overheidsuitgaven snel in te voeren. Hij drong ook aan op een nieuw steunprogramma voor Griekenland en verdere hervorming van de banksector.

De maatregelen zijn gericht op:

  • beter economisch bestuur - een overeenkomst over een pakket voorstellen English moet leiden tot beter toezicht op het belastingbeleid, hulp bij het terugdringen van het overheidstekort en meer fiscale duurzaamheid in de EU-landen waar dit nodig is.
  • versterking van het noodfonds voor de eurozone om landen met financiële problemen te helpen - de overheden moeten de overeenkomst van 21 juli English volgen en de nodige wetten invoeren, zodat het fonds een permanent mechanisme tegen financiële crises wordt.
  • Griekenland - er wordt met hulp van de private sector gewerkt aan een nieuw steunprogramma. In juli is een taskforce opgericht om te kijken of er met behulp van de regionale fondsen van de EU meer geïnvesteerd kan worden in Griekenland.
  • hervorming van de Europese banksector - de voorstellen zijn o.a. een beter overzicht van financiële instrumenten zoals derivaten, strengere regels voor handel met voorkennis en marktbeïnvloeding, en een kader voor het ingrijpen bij omvallende banken.

Barroso zei dat Europa resoluut had opgetreden om haar banken te herkapitaliseren. De EU-landen nemen stappen om noodlijdende banken te dwingen hun financiën op orde te krijgen na de stresstesten English in juli.

Wereldwijde maatregelen

De EU zal een Europese belasting op financiële transacties voorstellen op de G20-top in Cannes op 3 en 4 november. Deze belasting zal naar de voorgestelde EU-begroting 2014-2020 DeutschEnglishfrançais vloeien, die volledig gericht is op investeringen in groei en banen.

Barroso zei ook dat de EU een centrale rol zal blijven spelen in het verstrekken van humanitaire hulp Englishfrançais aan Libië en in de overgang van het land naar democratie.

Meer over de toespraak van Barroso DeutschEnglishfrançaisportuguês

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links