Navigációs útvonal

Az egyik legfontosabb cél: a gazdaság fellendülése - 02/09/2011

Jobb gazdasági kormányzás, új támogatási terv Görögország megsegítésére és a bankszektor reformja - néhány példa azokra az intézkedésekre, amelyek megvalósítására szükség van a gazdasági fellendülés és a munkahelyteremtés érdekében.

A Bizottság elnöke, José Manuel Barroso arra kérte az EU vezetőit, hogy minél hamarabb hozzák meg a gazdasági fellendülést ösztönző és az állami kiadásokat korlátok közé szorító intézkedéseket. Barroso elnök ezenkívül felhívta a figyelmet arra is, hogy Görögország megsegítéséhez új támogatási programra, a bankszektorban pedig további reformokra van szükség.

A javasolt intézkedések az alábbi témakörökre összpontosítanak:

  • jobb gazdasági kormányzás - a Bizottság által javasolt intézkedéscsomag English , ha a tagállamok egyetértésre jutnak, lehetővé teszi a költségvetési politikák szorosabb nyomon követését, elősegíti az államadósságok kézben tartását és a költségvetési fenntarthatóság javítását;
  • a pénzügyi nehézségekkel küzdő euróövezeti országok megsegítésére szolgáló alap megerősítése - a kormányoknak követniük kell a július 21-i megállapodásban English foglaltakat, és el kell fogadniuk a szükséges jogszabályokat ahhoz, hogy az alap állandó pénzügyiválság-kezelő mechanizmussá váljon;
  • Görögország - folyamatban van egy új, a magánszektor bevonását célzó támogatási program kidolgozása. A görög helyzettel foglalkozó, júliusban létrehozott munkacsoport arra keresi a választ, hogyan lehetne az országba irányuló befektetéseket az EU regionális alapjai révén fellendíteni;
  • az európai uniós bankszektor reformja - a javaslatok között szerepel a pénzügyi eszközök, így a származtatott ügyletek áttekinthetőségének javítása, a bennfentes kereskedelemre és a piaci manipulációra vonatkozó szabályozás szigorítása és a csőd szélére kerülő bankok problémájának kezelésére hivatott keretrendszer létrehozása.

Barroso elnök kifejtette, hogy Európa határozott lépéseket tett a bankok feltőkésítésére. A tagországok a júliusi stressztesztek English után pénzügyi helyzetük megerősítésére kötelezik a nehézségekkel küzdő bankjaikat.

Globális fellépés

Az EU a G20-ak november 3-4-i cannes-i csúcstalálkozóján európai adó bevezetését fogja javasolni a pénzügyi tranzakciók megadóztatására. Ez az adó a tervek szerint hozzájárulhat majd a 2014-2020-es időszakra javasolt európai uniós költségvetés DeutschEnglishfrançais finanszírozásához. Az uniós költségvetés-tervezet a növekedés és a munkahelyteremtés serkentésére összpontosít.

Barroso elnök azt nyilatkozta, hogy az EU ezután is központi szerepet fog betölteni a humanitárius segítségnyújtásban Englishfrançais Líbiában, és továbbra is támogatja az országot a demokrácia felé vezető úton.

Bővebben Barroso elnök beszédéről DeutschEnglishfrançaisportuguês

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek