Sti

Gang i økonomien igen - 02/09/2011

EU vil have økonomien på fode igen og skabe flere job, og opskriften er en bedre økonomisk styring, en ny håndsrækning til Grækenland og en reform af banksektoren.

Kommissionsformand José Manuel Barroso har bedt EU-landene om hurtigt at sætte skub i det økonomiske opsving og få kontrol med de offentlige udgifter. Han betoner også, at der skal vedtages et nyt hjælpeprogram for Grækenland og gennemføres yderligere reformer i banksektoren.

Blandt EU's prioriteter er:

  • En bedre økonomisk styring - en aftale om en forslagspakke English kan sikre et bedre tilsyn med skattepolitikken, hjælpe med at få styr på den offentlige gæld og gøre finanspolitikken mere bæredygtig.
  • En styrkelse af den nødfond, der skal hjælpe lande i euroområdet med økonomiske problemer - EU-landene skal følge aftalen fra den 21. juli English til dørs og vedtage den nødvendige lovgivning, så fonden kan blive en permanent ordning til at håndtere finansielle kriser på den lange bane.
  • Grækenland - EU er ved at stable et nyt hjælpeprogram på benene, som inddrager den private sektor. I juli blev der nedsat en taskforce, som ser på, hvordan EU's regionalfonde bedst kan sætte fart i investeringerne i landet.
  • En reform af EU's banksektor - forslagene går bl.a. ud på at forbedre tilsynet med finansielle instrumenter som derivater, stramme reglerne om insiderhandel og markedsmanipulation samt vedtage regler for håndtering af bankkonkurser.

Ifølge José Manuel Barroso har EU handlet med beslutsomhed hvad angår kapitaltilførsel til de europæiske banker. EU-landene gør deres bedste for at få kriseramte banker til at styrke deres kapitalgrundlag efter stresstestene English i juli.

Internationalt

På G20-landenes topmøde i Cannes den 3. og 4. november vil EU foreslå at indføre en europæisk afgift på finanstransaktioner. Afgiften skal være med til at finansiere EU's budgetforslag for 2014-2020 DeutschEnglishfrançais , der sætter fokus på investeringer i vækst og job.

Kommissionsformanden forsikrer om, at EU fortsat vil spille en central rolle, når det gælder den vigtige humanitære bistand Englishfrançais til Libyen og støtte til landets overgang til demokrati.

Mere om José Manuel Barrosos videomeddelelse DeutschEnglishfrançaisportuguês

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links