Sti

Polen bliver formand for Rådet for Den Europæiske Union - 04/07/2011

Logo: seks lodrette pile, der peger opad, Polens flag, "PL2011.eu" © den polske regering

I andet halvår 2011 sættes der fokus på økonomisk vækst, et mere sikkert EU og tættere forbindelser med EU's naboer mød øst og syd.

Landet sætter sig i formandsstolen, mens der stadig er bekymringer over det ujævne økonomiske opsving, den græske gældskrise og politisk ustabilitet i Nordafrika.

Økonomisk vækst

Polens prioriteter English for det næste halve år dækker yderligere koordinering blandt EU-landene for at sætte skub i den økonomiske genopretning og skabe job.

Landet støtter forslagene om en akt for det indre marked, som skal gøre det lettere at slå sig ned og gøre forretninger rundt omkring i EU. Der er bl.a. tale om udvikling af grænseoverskridende digitale tjenesteydelser og handel på internettet.

Det er også vigtigt, at statsfinanserne er stabile. Polen vil overvåge EU-landene, hvis statsfinanser skal svare til de mål, der blev aftalt i første halvår af 2011.

Under det polske formandskab lyder startskuddet for EU-landenes forhandlinger om budgetforslaget for 2014-2020 DeutschEnglishfrançais . Polen opfordrer stats- og regeringscheferne til at øremærke EU-midlerne til at skabe vækst, f.eks. ved investeringer i infrastruktur og erhvervsuddannelser.

Andre punkter på dagsordenen er forslag om bedre regulering af finansmarkederne, så vi kan undgå en ny krise.

Fødevarer, energi og sikkerhed

Blandt de andre prioriteter er en koordineret tilgang til fødevare- og energiforsyninger, sikkerhed og forsvar.

Den løbende reform af den fælles landbrugspolitik bør fokusere på at garantere fødevaresikkerheden, fremme et bæredygtigt landbrug og udvikle landdistrikterne.

Samtidig vil Polen arbejde på en fælles energistrategi English , der skal styrke EU's evne til at skaffe billigere og mere pålidelige forsyninger på de internationale markeder.

Landet vil også have mere samarbejde om sikkerheds- og forsvarspolitik, som skal føre til bedre koordinering inden for f.eks. grænsekontrol og hurtigere udrykning ved kriser og i nødstilfælde.

Under fremmede himmelstrøg

Formandskabet vil også satse på tættere forbindelser mellem EU og de østlige nabolande, Armenien, Aserbajdsjan, Moldova, Ukraine og Hviderusland. Polen håber, at man kan gå videre med associeringsaftalerne, så handelshindringerne kan fjernes, og visumtvangen ophæves.

Landet støtter EU-udvidelsen, især Kroatiens sidste skridt for at blive medlem, og de igangværende forhandlinger med Tyrkiet og Island.

En fælles politik, der skal tilskynde landene i Nordafrika til at gå over til demokrati, indgår også i programmet.

Det polske formandskab for Rådet for Den Europæiske Union DeutschEnglishfrançaispolski

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links