Navigointipolku

EU-virkamiehet vierailevat kouluissa - 17/01/2011

Tyhjä luokkahuone, jossa on pöytä, tuoleja ja liitutaulu © EU

Koulukäynneillä kerrotaan EU:sta koululaisille ja kuullaan nuorten mielipiteitä.

"Takaisin kouluun" on komission ohjelma, jossa EU-virkamiehet vierailevat päivän ajan koulussa, esimerkiksi omassa entisessä opinahjossaan.

Ohjelman käynnisti Saksa vuonna 2007 toimiessaan EU:n neuvoston puheenjohtajana. Komissio tuki vierailujen järjestämistä, ja muut EU:n puheenjohtajamaat ovat sittemmin seuranneet Saksan esimerkkiä. Tänä vuonna puheenjohtajamaina ovat vuorollaan Unkari ja Puola. Koska palaute on ollut myönteistä, myös useat muut EU-maat kutsuvat virkamiehiä entisiin oppilaitoksiinsa. Myös sellaiset koulut, joiden entisiä oppiaita ei ole EU:n palveluksessa, voivat osallistua ohjelmaan.

Koulut saavat vieraikseen erilaisissa EU-tehtävissä toimivia virkamiehiä. Esimerkiksi Kristalina Georgieva, joka on EU:n humanitaarisesta avusta vastaava komissaari, kävi keväällä 2010 Elenassa Bulgariassa sijaitsevassa koulussa. Koulun 13—17-vuotiaat oppilaat esittivät hänelle runsaasti kysymyksiä etenkin hänen EU:ta koskevista näkemyksistään. Georgieva puolestaan oli kiinnostunut nuorten mielipiteistä ja siitä, mitä eurooppalaisuus heille merkitsee.

"Takaisin kouluun" -ohjelman tavoitteena on tuoda EU-toimielimiä lähemmäksi nuorten maailmaa. Nuoret saavat ensi käden tietoa EU-tehtävissä työskenteleviltä maanmiehiltään ja kuulevat heidän kokemuksistaan. Näin nuoret voivat oppia ymmärtämään paremmin EU:n toimintaa ja kiinnostua sen politiikasta ja toimista, kuten Leonardo Da Vinci DeutschEnglishfrançais - ja Erasmus DeutschEnglishfrançais -opiskelijavaihto-ohjelmista.

Jos haluat tietää, onko oma maasi mukana "Takaisin kouluun" -ohjelmassa, ota yhteyttä komission edustustoon maassasi.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä